D. Medvedevas Vakarams: mes nesame idiotai | kl.lt

D. MEDVEDEVAS VAKARAMS: MES NESAME IDIOTAI

Dmitrijus Medvedevas, anksčiau vieną kadenciją Vladimirą Putiną pakeitęs Rusijos prezidento poste, o dabar aukštas pareigas užimantis saugumo pareigūnas, pareiškė, kad Vakarai neturėtų tikėtis, jog Rusija tęs maisto tiekimą, jei dėl karo Ukrainos Maskvai bus ir toliau taikomos niokojančios sankcijos.

„Mūsų šalis yra pasirengusi visiškai įvykdyti savo įsipareigojimus. Tačiau ji taip pat tikisi pagalbos iš prekybos partnerių, taip pat ir tarptautinėse platformose“, – parašė D. Medvedevas per susirašinėjimo programėlę „Telegram“.

„Priešingu atveju nėra jokios logikos: viena vertus, mums taikomos beprotiškos sankcijos, kita vertus, reikalaujama tiekti maistą. Taip nesigauna, mes nesame idiotai“, – pareiškė jis.

„Šalims, importuojančioms mūsų kviečius ir kitus maisto produktus, bus labai sunku be tiekimo iš Rusijos. O Europos ir kituose laukuose be mūsų trąšų augs tik sultingos piktžolės“, – rašė D. Medvedevas.

86-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

„Turime visas galimybes užtikrinti, kad kitos šalys turėtų maisto, o maisto krizė neįvyktų. Tik nesikiškite į mūsų darbą“, – pridūrė.

Iki karo Rusijai ir Ukrainai tekdavo apie 30 proc. pasaulinės kviečių pasiūlos.

Tačiau dėl Maskvos karinės kampanijos Ukrainoje ir virtinės beprecedenčių sankcijų, kurias Rusijai dėl to paskelbė tarptautinė bendruomenė, sutriko trąšų, kviečių ir kitų prekių tiekimas iš abiejų šalių, o tai paskatino dar spartesnį  kainų augimą, ypač besivystančiose šalyse.

Jungtinių Tautų vadovas Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) šią savaitę perspėjo, kad jei didėjanti pasaulinė maisto krizė nebus suvaldyta, gali kilti masinis badas ir badmetis, ir paragino Rusiją nutraukti Ukrainos grūdų eksporto per Juodosios jūros uostus blokadą.

Gairės: Dmitrijus Medvedevas, karas Ukrainoje, sankcijos Rusijai, maisto tiekimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS