D. Trumpas kaltina B.Obamą dėl lėtai vykstančio užsikrėtusiųjų koronavirusu nustatymo | kl.lt

D. TRUMPAS KALTINA B.OBAMĄ DĖL LĖTAI VYKSTANČIO UŽSIKRĖTUSIŲJŲ KORONAVIRUSU NUSTATYMO

Jungtinėse Valstijose susiformavo per lėta ir nevisavertė ligų kontrolės ir tyrimų sistema, o buvęs prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) tik dar labiau pablogino jos padėtį, penktadienį pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„Dešimtmečiais JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai peržiūrinėjo ir studijavo savo tyrimų sistemą, bet nieko nedarė. Ji visada buvo nevisavertė ir per lėta masinės pandemijos atveju, bet jie tikėjosi, kad pandemijos niekada nebus. Prezidentas B. Obama padarė pataisų, kurios viską dar labiau apsunkino“, – parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

D. Trumpas prisijungė prie kritikos Ligų prevencijos ir kontrolės centrams (CDS) dėl vėlavimo tikrinant mėginius dėl koronaviruso, rašoma leidinyje „The Hill“.

CDC nusprendė sukurti savo testavimo dėl COVID-19 būdą, užuot pasinaudoję Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) paruoštu metodu, o tai sulėtino užsikrėtusiųjų patikrinimą. Be to, CDC verčia laboratorijas jiems persiųsti visus mėginius, kurių tyrimas dėl koronaviruso buvo teigiamas, kad dar kartą atliktų jų tyrimą, o tai irgi stabdo pacientų tikrinimo procesą, pabrėžė „The Hill“.

D. Trumpas taip pat kritikavo B. Obamos administracijos veiksmus per kiaulių gripo pandemiją, kilusią 2009 metais.

„Jų reakcija į kiaulių gripą H1N1 buvo visiška katastrofa, mirė tūkstančiai, iki dabar nieko reikšminga nebuvo padaryta, kad būtų atsikratyta mėginių tikrinimo problemos“, – tvirtino D. Trumpas.

JAV prezidentas pažadėjo, kad netrukus mėginiai bus imami ir tikrinami dideliu mastu.

„Buvo atlikta pakeitimų, ir greitai testavimas vyks labai plačiu mastu. Atsikratėme visos biurokratijos, (esame) pasiruošę darbui!“ – parašė jis.

Jungtinėse Valstijose koronavirusu yra užsikrėtę daugiau nei 1,7 tūkst. žmonių. Užregistruota mažiausiai 40 mirties atvejų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pats prezidentas

ir kažką kaltina, viskas jo rankose, tegu daro ką reikia daryti

o

prieko ci a obama jei tu sali valdai ka negalejai pasirupint ir randi atpirkimo ozi o kad pompeo tave tampo kaip marionete apsimeti nematas ar ne geda turbut postas svarbiau uztat viskas dzin kaip ir virusas nes ji paleido ko gero irgi is hebros tik pats nezinai nes tai VP o pats masonams neprognozuojamas?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS