Užpuolimo prie Paryžiaus auka – mokiniams Mohammedo karikatūras parodęs mokytojas | kl.lt

UŽPUOLIMO PRIE PARYŽIAUS AUKA – MOKINIAMS MOHAMMEDO KARIKATŪRAS PARODĘS MOKYTOJAS

Prancūzijos kovos su terorizmu prokurorai penktadienį pranešė tiriantys užpuolimą, kai šalia Paryžiaus buvo nukirsta galva vienam vyrui.

Pasak policijos, jis buvo istorijos mokytojas, neseniai mokiniams parodęs pranašo Mohammedo (Mohamedo) karikatūras.

Prokurorai ataką, surengtą tęsiantis 2015 metų kruvinos atakos satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ žurnalo redakcijoje vykdytojų įtariamų bendrininkų teismui, laiko teroristiniu incidentu.

„Charlie Hebdo“ supykdė daugelį musulmonų visame pasaulyje, kai paskelbė pranašo Mohammedo karikatūras.

Keliomis savaitėmis anksčiau kitas užpuolikas prie buvusios leidinio redakcijos Paryžiuje sužalojo du žmones, kurie, kaip jis manė, ten dirbo.

Penktadienio incidentas įvyko apie 17 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku netoli mokyklos vakariniame Prancūzijos sostinės priemiestyje Konflan Sent Honorine.

Policija į įvykio vietą atvyko gavusi pranešimą apie įtartiną asmenį, slampinėjantį šalia mokyklos, pranešė policijos šaltinis.

Ten pareigūnai aptiko negyvą vyrą, o maždaug už 200 m pastebėjo įtariamąjį, ginkluotą į peilį panašiu daiktu. Tas asmuo grasino policininkams.

Užpuolikas, kurį pašovė policija, mirė nuo sužalojimų, patirtų, kai policininkai jį pašovė, pranešė teisminis šaltinis.

Incidento vieta buvo aptverta, dėl įtarimų, kad ten yra sprogdintojo diržas, buvo išsiųstas išminavimo dalinys, nurodė šaltinis.

Vidaus reikalų ministras Gerald'is Darmaninas (Žeralis Darmanenas) pasikalbėjęs su premjeru Jeanu Castexu (Žanu Kasteksu) ir prezidentu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu), nedelsdamas nutraukė vizitą Maroke ir grįš į Paryžių, informavo jo biuras.

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vytas

Kaip iškrypsta protas demokratijos.Isivaizduoja,kad viskas galima.Juoktis,tyčiotis iš dalykų kurie žmonėms yra Šventa.Kazkam tai nepatinka,savaip reaguoja.Bet juk demokratija,juk ir tai galima.

Anonimas

Glušą ir bažnyčioj muša.

neliberastas

Mockrusys tas muchamedas ir jo pasekejai ozkapisiai muslimai,musu europos tautu proteviai savo laiku jiems galvas kapojo ir kryziaus zenklo jie kaip velnio bijojo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS