Dėl vėjo nukritę pastoliai nulaužė Maskvos Kremliaus sienos „dantį“ | kl.lt

DĖL VĖJO NUKRITĘ PASTOLIAI NULAUŽĖ MASKVOS KREMLIAUS SIENOS „DANTĮ“

Dėl smarkaus vėjo nukritę pastoliai penktadienį nulaužė vieną iš Rusijos sostinės Kremliaus sienos viršuje esančių „dantų“, o Maskvos valdžia uždarė Raudonąją aikštę.

Vėjo gūsis nuvertė pastolius, kurie buvo naudojami remontuojant Kremliaus sienos dalį šalia Sovietų Sąjungos įkūrėjo Vladimiro Lenino mauzoliejaus Raudonojoje aikštėje, ir nulaužė vieną iš 1 045 merlonų, panašių į kregždės uodegą.

Vaizdo įrašuose iš įvykio vietos matyti, kaip vėjas pakėlė pastolius, įrengtus ant ilgos Kremliaus sienos atkarpos tarp Spaso bokšto ir Lenino mauzoliejaus, ir numetė juos žemyn, kol Raudonojoje aikštėje besibūriuojančios minios priblokštos stebėjo šį įvykį.

Federalinė apsaugos tarnyba (FSO) – valstybės saugumo agentūra, atsakinga už aukšto rango pareigūnų, taip pat už Kremliaus bei kitų vyriausybinių pastatų ir objektų apsaugą – pranešė, kad niekas nenukentėjo.

Valdžia skubiai uždarė Raudonąją aikštę ir išsiuntė statybininkų komandą rinkti nuolaužų.

Atliekami remonto darbai yra dalis jau kelerius metus trunkančių pastangų sutvarkyti Kremliaus sieną.

20 puošnių bokštų juosiančią sieną XV amžiaus pabaigoje suprojektavo italų architektai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tvartelis švenčia

savaitę!:D))))

Cha cha cha

Na, jeigu dėl vėjo nukritę pastoliai būtų nulaužę Putinui dantį, tai būtų šiokia tokia naujiena. O, dabar, kada mafijinė Putino gauja baigia pačią Maskvą nustekenti, kalbėti apie vėjo nulaužtą Kremliaus sienos "dantį" - juokinga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS