Didžiojoje Britanijoje nuo COVID-19 per parą mirė vėl daugiau nei tūkstantis žmonių | kl.lt

DIDŽIOJOJE BRITANIJOJE NUO COVID-19 PER PARĄ MIRĖ VĖL DAUGIAU NEI TŪKSTANTIS ŽMONIŲ

Didžiojoje Britanijoje jau ketvirtą dieną paeiliui per parą fiksuojama daugiau kaip po tūkstantį koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirčių.

Kaip rodo penktadienį vyriausybinės informacijos tinklalapyje paskelbti duomenys, per 24 valandas Jungtinėje Karalystėje infekcijos aukomis tapo dar 1 280 žmonių.

Ketvirtadienį mirusiųjų skaičius siekė 1 248, o trečiadienį buvo užfiksuotas antirekordas – mirė 1 564 infekuotieji.

Pastarąją savaitę mirčių nuo Covid-19 skaičius palyginti su ankstesniu septynių dienų laikotarpiu išaugo 32 proc. Iš viso nuo pandemijos pradžios Didžiojoje Britanijoje mirė 87 295 infekuotieji – daugiausiai Europoje.

Per pastarąsias 24 valandas taip pat buvo nustatyti 55,8 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, ketvirtadienį buvo pranešta apie 48,7 tūkst. Šis rodiklis, keturias dienas nesiekęs 50 tūkst., vėl peržengė šią ribą. Iš viso nuo pandemijos pradžios šalyje koronavirusas buvo diagnozuotas 3,32 mln. žmonių.

Kovodama su pandemija, Didžiosios Britanijos vyriausybė dideles viltis deda į gyventojų vakcinaciją, kuri prasidėjo gruodžio 8 d. Šiuo metu britai skiepijami „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ vakcinomis. Skiepų pirmiausia sulaukia medicinos darbuotojai, senelių namų gyventojai ir vyresni kaip 80 metų amžiaus žmonės. Pirmąją iš dviejų vakcinos dozių jau gavo 3 mln. žmonių – maždaug 4,5 proc. šalies gyventojų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Kopūstai reikalingi tik mokesčiams mokėti, per rinkimus balsuoti ir už ožio kliką po tankais gultis.

NausedA

Iš kur tau kopūstas suprast tu gi kopūstas

Kopustas.

Nesuprantu kodel skiepija visokius Senus Krendelius, gi jie Valstybiai nemoka jokiu Mokesciu,tik Nuostoli nesa,o zmones jauniasni kurie Valstybiai moka Mokescius skiepo negauna.Kas butu jaigu ismirtu beveik visi darbingo amziaus zmones? Is kokiu tada lesu Valstybe islaikytu tuos Senus Krendelius kurie Valstybiai nei Cento neduoda, o tik praso? Niekados Nesuprasiu tokios Sistemos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS