E. Macronas sukritikavo britų vyriausybę dėl šios „didingų“ pažadų | kl.lt

E. MACRONAS SUKRITIKAVO BRITŲ VYRIAUSYBĘ DĖL ŠIOS „DIDINGŲ“ PAŽADŲ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas griežtai sukritikavo Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybę dėl šios negebėjimo ištesėti savo „didingų“ pažadų padėti pabėgėliams iš Ukrainos, praneša „Sky News“, remdamasis „The Guardian“.

Kalbėdamas baigiantis ES viršūnių susitikimui Versalyje, E. Macronas sukritikavo JK vizų politiką, pagal kurią žmonės turi asmeniškai pateikti prašymus Briuselyje ar Paryžiuje. Pasak prezidento, tai dar labiau apsunkina situaciją nuo karo bėgantiems žmonėms.

„Nepaisant visų didingų pareiškimų... JK vyriausybė toliau taikė dabartines taisykles ir nepriėmė JK norinčių pasiekti pabėgėlių iš Ukrainos, nurodydama, kad jie turi nukeliauti šimtus kilometrų, norėdami pateikti prašymą, – teigė E. Macronas. – Tikiuosi, kad ateityje bus geriau elgiamasi su ukrainiečiais vyrais ir moterimis, išgyvenusiais siaubą ir kirtusiais Europą, kad galėtų pasiekti savo artimuosius JK teritorijoje.“

Atsakydamas į E. Macrono išsakytus komentarus, JK vidaus reikalų departamentas citavo vidaus reikalų sekretorę Priti Patel, kuri kiek anksčiau nurodė, kad JK esą siekia „paspartinti ir supaprastinti šį procesą, atsisakant būtinybės fiziškai nuvykti į vizų centrus“.

Gairės: Emmanuelis Macronas, britų vyriausybė, kritika, karo pabėgėliai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS