Graikija smerkia Turkijos „kišimąsi“ į Kalnų Karabacho konfliktą | kl.lt

GRAIKIJA SMERKIA TURKIJOS „KIŠIMĄSI“ Į KALNŲ KARABACHO KONFLIKTĄ

Graikija penktadienį pareiškė susirūpinimą dėl Turkijos „kišimosi“ į Kalnų Karabacho konfliktą. Penktadienį Graikijos užsienio reikalų ministras apsilankė Jerevane pareikšti paramos Armėnijai jos konflikte su Azerbaidžanu dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Baku ir Jerevano konfliktas dėl Kalnų Karabacho, kuriame gyventojų daugumą sudaro etniniai armėnai, tęsiasi kelis dešimtmečius. Regionas 1991-aisiais atsiskyrė nuo Azerbaidžano, tačiau, tarptautinės teisės požiūriu, jis ir toliau priklauso Azerbaidžanui.

Kovos atsinaujino prieš kelias savaites. Armėnija ir Azerbaidžanas nepaiso tarptautinių raginimų nutraukti karinius veiksmus ir kaltina viena kitą pradėjus naujus susirėmimus, kurie įsiplieskė rugsėjo 27 d.

Turkija konflikte remia Azerbaidžaną ir buvo apkaltina tuo, kad į Kalnų Karabacho konflikto rajoną pasiuntė šimtus savo remiamų kovotojų iš Sirijos. Baku ir Ankara kaltinimus neigia.

„Turkijos kišimąsis į Kalnų Karabacho konfliktą kelia mums nerimą“, – per spaudos konferenciją Jerevane sakė Graikijos užsienio reikalų ministras Nikos Dendias.

„Armėnija ir Graikija turi bendrą problemą – Turkiją“, – pridūrė jis ir apkaltino Ankarą „ignoruojat Europos Sąjungos (ES) raginimus gerbti tarptautinę teisę“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tegu

sedi savo graikijoje ir tyli.

tik

idomu kad turkai lenda prie graiku o izraelis tyli kaip ir amerika neprieko?

o

smerkia visi isskyrus tuos kurie tyli duoda pagrindo manyt kad tai ko gero organizatoriai tyli jav izraelis tai prideda minciu pamastymui kas kur prie ko.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS