Graikijoje – rekordinis užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius per parą | kl.lt

GRAIKIJOJE – REKORDINIS UŽSIKRĖTIMO KORONAVIRUSU ATVEJŲ SKAIČIUS PER PARĄ

Graikijoje per pastarąsias 24 valandas nustatyta 2 917 užsikrėtimo koronavirusu atvejų – tai didžiausias paros prieaugis nuo pandemijos pradžios.

Kaip pranešė ketvirtadienį šalies Sveikatos apsaugos ministerija, bendras infekuotųjų skaičius išaugo iki 49 807, nuo pandemijos pradžios koronaviruso aukomis tapo 702 žmonės, iš jų 29 mirė pastarąją parą. Vidutinis mirusiųjų amžius – 79 metai.

11 mln. gyventojų turinčioje Graikijoje pastarosiomis savaitėmis nustatoma vidutiniškai 1,6 tūkst. užsikrėtimo atvejų per parą. Ankstesni paros prieaugio antirekordai buvo užfiksuoti lapkričio 4 d. (2 646 atvejai), lapkričio 3 d. (2 166 atvejai) ir spalio 31 d. (2 056 atvejai).

Nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius Graikijoje nuolat didėja nuo liepos pabaigos, kai buvo atšaukta dauguma apribojimų ir buvo atnaujintas masinis turizmas šalyje ir iš užsienio.

Ketvirtadienį Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis pareiškė, kad šalyje nuo lapkričio 7 d. trims savaitėms įvedamas visuotinis karantinas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS