Į pabaigą artėjant olimpiadai Tokijo link slenka atogrąžų audra | kl.lt

Į PABAIGĄ ARTĖJANT OLIMPIADAI TOKIJO LINK SLENKA ATOGRĄŽŲ AUDRA

Tokiją paskutinę vasaros olimpiados dieną turėtų pasiekti atogrąžų audra, penktadienį pranešė organizatoriai, tačiau apie kokius nors planuojamus pokyčius neinformavo.

Japonijos meteorologijos agentūra perspėjo dėl smarkių vėjų, didelių bangų ir nuošliaužų bei potvynių grėsmės rytinėje šalies pakrantėje nuo šeštadienio popietės iki sekmadienio, kai pro sostinę turėtų praūžti atogrąžų audra „Mirinae“.

Sekmadienio vakarą numatyta Tokijo olimpinių žaidynių uždarymo ceremonija, o iki tol uždarose patalpose planuojamos apdovanojimų ceremonijos.

Be to, Šidzuokoje, esančioje į pietvakarius nuo Tokijo, sekmadienį turi vykti dviračių treko varžybos, o Sapore, esančiame už daugiau kaip 800 km į šiaurę nuo sostinės, ankstų tos dienos rytą prasidės vyrų maratonas.

„Mes tvirtai ir ramiai stebime“ audros kelią, žurnalistams sakė Tokijo olimpinių žaidynių organizacinio komiteto atstovas spaudai Masa Takaya (Masa Takaja).

„Būtina jus objektyviai informuoti, kad išvengtume perdėtos reakcijos“, – sakė jis.

Kitai audrai smogus Japonijai praėjusią savaitę žaidynių organizatoriai pakeitė kai kurių irklavimo ir šaudymo iš lanko rungčių laiką, nuogąstaudami dėl smarkių vėjų, bet paankstino banglenčių rungtis, kad išnaudotų audros sukeltas aukštas bangas.

Penktadienį „Mirinae“ buvo apie 100 km į šiaurę nuo Minami Daito salos, netoli pietinio Okinavos salyno.

Audra slinko rytų kryptimi, nešdama vėjus, kurių gūsių greitis siekė 108 km per valandą.

Dar viena atogrąžų audra susiformavo Taivano sąsiauryje; ji juda Japonijos link.

Japonijoje taifūnų sezonas paprastai tęsiasi nuo gegužės iki spalio. Piką jis pasiekia rugpjūtį ir rugsėjį.

2019 metais taifūnas „Hagibis“ smogė Japonijai, kad šalyje tuo metu vyko Regbio pasaulio čempionatas. Tąsyk žuvo per 100 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS