Indijoje apvirto pramoginis laivas: dingo dešimtys žmonių | kl.lt

INDIJOJE APVIRTO PRAMOGINIS LAIVAS: DINGO DEŠIMTYS ŽMONIŲ

Indijos tarnybos pirmadienį vykdo didelio masto paieškos ir gelbėjimo operaciją, siekdamos surasti 39 dingusius žmones, kurių pramoginis laivas apvirto vienoje patvinusioje upėje.

Kaip naujienų agentūrai AFP pranešė policija, po sekmadienį įvykusio nelaimingo atsitikimo Godavarės upėje pietinėje Andra Pradešo valstijoje buvo aptikti aštuoni kūnai. Anksčiau buvo pranešta apie 12 aukų.

Laive iš viso buvo 73 keleiviai, 26 iš jų buvo išgelbėti, sakė vietos policijos pareigūnas Adnanas Asmi (Adnanas Asmis).

Beveik 300 pareigūnų iš Indijos karinio laivyno, Nacionalinių reagavimo į nelaimes pajėgų ir kitų struktūrų pasitelkdami laivus ir sraigtasparnius, ieško likusių dingusiųjų.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, specialioji narų su hidrolokatoriais komanda vėliau pirmadienį turėtų pasiekti įvykio vietą iš šiaurinės Utarakando valstijos.

Laivas plaukė iš Singanapalio į turistų pamėgtą Papikondalu. Anot vietos žiniasklaidos Godavarė yra patvinusi jau savaitę.

Dienraštis „The Times of India“, remdamasis vienu vyresniuoju Andra Pradešo ministru, informavo, jog įgula neturėjo licencijos ar leidimo plukdyti turistus iš krantų išsiliejus upei.

Indijoje, kur laivų įgulos dažnai nepaiso saugos reikalavimų ir gabena pernelyg daug keleivių, dažnai įvyksta panašių tragedijų, ypač per dabartinį musono sezoną.

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) išreiškė užuojautą.

Praėjusią savaitę centriniame Bopalo mieste apvirto du laivai minint šventę, per kurią į ežerą buvo nardomas indų dievo Ganešos atvaizdas. Tąsyk žuvo keliolika žmonių.

GALERIJA

  • Indijoje apvirto pramoginis laivas: dingo dešimtys žmonių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS