Per įnirtingus mūšius Rytų Ukrainoje žuvo vienas ir sužeisti dar keturi kariai | kl.lt

PER ĮNIRTINGUS MŪŠIUS RYTŲ UKRAINOJE ŽUVO VIENAS IR SUŽEISTI DAR KETURI KARIAI

Per įnirtingus mūšius Rytų Ukrainoje antradienį žuvo vienas ukrainiečių karys, o dar keturi buvo sužeisti, paskelbė Kijevas.

Tai didžiausi per kelis pastaruosius mėnesius susirėmimai su prorusiškais separatistais. Pastarieji informavo praradę keturis savo kovotojus.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad šis kraujo praliejimas yra „ciniška provokacija“, pakirtusi naujas pastangas išspręsti konfliktą šalies rytuose.

Pasak V. Zelenskio, Kijevas yra įsipareigojęs dėl taikos, bet „ryžtingai priešinsis bet kokiai ginkluotai agresijai“.

Vienas ukrainiečių karys žuvo, o dar keturi buvo sužeisti per apšaudymą iš ginklų, draudžiamų pagal ugnies nutraukimo susitarimą, nurodė kariškiai.

Kariuomenės pranešime sakoma, kad separatistai atakavo ukrainiečių pozicijas netoli Novotoškivskės ir Krymsko kaimų vienoje iš trijų zonų, iš kurių abi konflikto šalys pernai sutiko atitraukti pajėgas. Šie kaimai yra mažiausiai 10 km nuo zonos ribos.

Niekieno nepripažinta separatistinė „Luhansko liaudies respublika“ (LLR) savo ruoštu pranešė, kad per antradienį ryte vykusius susirėmimus žuvo keturi jos kovotojai.

„Žuvo keturi mūsų gynėjai, dar keturi buvo sužeisti“, – žurnalistams sakė separatistų teisėsaugos atstovas Jakovas Osadčis.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad abi konflikto šalys patyrė nuostolių. Jis pridūrė, kad Maskva „nežino detalių dėl to, kas išprovokavo susirėmimą“.

Ukraina su separatistais rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose kovoja nuo 2014 metų, po Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos.

Separatistus remia Rusija, kuriai Vakarai dėl jos vaidmens šiame konflikte įvedė griežtas sankcijas.

Nuo 2014-ųjų per kovas jau žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių, nors 2015-aisiais Baltarusijos sostinėje Minske buvo pasirašyti taikos susitarimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Komentatoriai

Prie ko okupantai? Jai butu paskelbtas karas tada okupacinem pajegom taptu Rusijos pajegos DNR/LNR/Krymo teritorijoje. O jai vyksta A"T"O DNR/LNR teritorijije tai skaitosi "T"eroristai. BET niekas niekur DNR/LNR teroristinem organizacijom NEPRIPAŽINO. Tad gaunasi ne teroristai o sukileliai/banditai jai operacijai vadovauja VRM tai banditai jai kariomine tai sukileliai darom išvada PILIETINIS KARAS.

Nuomone.

Lauk okupantai is Ukrainos.Zudote nekaltus zmones.Bukite prkeikti kaip rase Salomeja.

Čiubaka

patys lenda, gauna malkų ir patys rėkia. Vojakai bl...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS