Ispanijoje kariai ir lėktuvai kovoja su miškų gaisrais | kl.lt

ISPANIJOJE KARIAI IR LĖKTUVAI KOVOJA SU MIŠKŲ GAISRAIS

Ispanijoje šiaurės vakarinėje dalyje pastarąsias dvi dienas siaučiantys, kaip įtariama, padegimo sukelti gamtiniai gaisrai nuniokojo beveik tūkstantį hektarų miškų, nors tikimasi, kad artėjantis lietus leis atsikvėpti ugniagesių komandoms.

Du aktyvūs iki antradienio nesuvaldyti gaisrai toliau siautėjo kalnuotoje Galisijos vietovėje, pranešė regiono valdžia. Liepsnos priartėjo prie gyvenamųjų vietovių ir privertė uždaryti kelius.

Pirmadienį į pagalbą su liepsnomis kovojantiems ugniagesiams Ispanijos kariuomenė atsiuntė 63 karių brigadą, keturis sraigtasparnius ir keturis lėktuvus amfibijas.

Kartais kareivių nutiestų vandens žarnų ilgis siekė daugiau nei kilometrą.

Regiono kaimo reikalų ministras Jose Gonzalezas (Chosė Gonsalesas) nurodė, kad gaisras prasidėjo sekmadienio vakarą po saulėlydžio, kai dėl natūralių priežasčių įsiplieksti negalėjo. Tai buvo „akivaizdžiai tyčinis“ padegimas skirtingose vietose abejose upės pusėse tuo pačiu metu, nurodė jis.

„Jie žinojo, kad sukels daug žalos“, – kalbėjo ministras. Jį citavo Ispanijos naujienų agentūra EFE.

Ministras pridūrė, kad gaisro gesinimą „labai apsunkina“ aukšta oro temperatūra, stiprus vėjas ir  nedidelis oro drėgnumas.

Ispanijos meteorologijos agentūra AEMET pranešė, kad artimiausiu laiku šiame rajone laukiama kritulių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS