Išsisukti nepavyko: žydų mokyklos direktorė nuteista už lytinį smurtą per virtinę incidentų | kl.lt

IŠSISUKTI NEPAVYKO: ŽYDŲ MOKYKLOS DIREKTORĖ NUTEISTA UŽ LYTINĮ SMURTĄ PER VIRTINĘ INCIDENTŲ

Australijoje vienos žydų ultraortodoksų mokyklos buvusi direktorė pirmadienį buvo pripažinta kalta dėl lytinio smurto dviejų mergaičių atžvilgiu.

Prieš 15 metų Malka Leifer išvengė sulaikymo pabėgdama į Izraelį, bet 2021-aisiais buvo sugrąžinta į Australiją, o pirmadienį prisiekusieji pripažino jos kaltę dėl 18 kaltinimų, įskaitant kaltinimus išžaginimu ir seksualiniu smurtu. Dėl dar devynių kaltinimų ji buvo išteisinta.

M. Leifer vadovavo Melburno mokyklai „Adass Israel“, kur 2008-aisiais pirmą kartą buvo apkaltinta lytiniu smurtu prieš savo mokines.

Izraelio ir Australijos pilietybes turinčiai M. Leifer prieš sulaikymą pabėgus į Izraelį, prasidėjo daug metų trukusi kova teismuose, apėmusi daugiau kaip 70 posėdžių dėl ekstradicijos.

Aštuonis vaikus turinti M. Leifer galiausiai buvo sugrąžinta į Australiją, o šių metų vasarį prasidėjo jos teismas.

2001-aisiais, kai gyveno Izraelyje, M. Leifer buvo pasamdyta mokyti mokykloje „Adass Israel“, priklausančioje uždarai judėjų bendruomenei Melburno pakraštyje.

Po septynias savaites trukusio teismo proceso ir septynias dienas trukusio prisiekusiųjų svarstymo M. Leifer buvo pripažinta kalta dėl lytinio smurto prieš dvi mokines per virtinę incidentų nuo 2003 iki 2007 metų.

M. Leifer, kuri visą laiką tvirtino esanti nekalta, skaitant nuosprendį sėdėjo sudėjusi rankas ir žiūrėjo tiesiai priešais save.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Neber kantrybes

Va is kur visi iskrypeliai lenda. Todel ir slepiama viskas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS