Italija dėl koronaviruso pratęs karantiną | kl.lt

ITALIJA DĖL KORONAVIRUSO PRATĘS KARANTINĄ

Italijos premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) ketvirtadienį pareiškė, kad karantinas labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusioje Europos šalyje bus pratęstas.

Kovo 12 dieną visoje šalyje paskelbtų priemonių, įskaitant daugumos kompanijų uždarymą ir viešų susibūrimų draudimą, galiojimas turėjo baigtis kovo 25-ąją.

Tokios priemonės, kaip mokyklų uždarymas ir draudimas žiūrovams dalyvauti sporto renginiuose, buvo įvestos iki balandžio 3 dienos.

„Priemonės, kurių ėmėmės,.. privalo būti pratęstos po pirminio termino“, – sakė ministras pirmininkas leidiniui „Corriere della Sera“.

G. Conte paminėjo daugelio kompanijų uždarymą, „individualios veiklos“ sustabdymą ir mokyklų uždarymą.

„Išvengėme sistemos griūties, varžomosios priemonės veikia“, – sakė jis.

Premjeras išreiškė viltį, kad epidemijos pikas šalyje bus pasiektas po kelių dienų, o tada naujų užsikrėtimo atvejų ims mažėti.

Tačiau jis perspėjo, kad net ir pasibaigus blogiausiems dalykams „negalėsime iš karto grįžti į tokį gyvenimą, koks buvo“.

Nuo antradienio iki trečiadienio COVID-19 Italijoje nusinešė 475 gyvybes. Šis rekordinis vienos paros aukų skaičius yra didesnis nei užfiksuotas kurioje nors kitoje šalyje nuo pat protrūkio pradžios Kinijoje praeitų metų pabaigoje.

Italijoje nuo viruso jau mirė kone 3 tūkst. žmonių – beveik tiek pat, kiek Kinijoje.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS