Italijos policija įtaria benamį marokietį padegus UNESCO objektą Turine | kl.lt

ITALIJOS POLICIJA ĮTARIA BENAMĮ MAROKIETĮ PADEGUS UNESCO OBJEKTĄ TURINE

Italijos pareigūnai sulaikė benamį, įtariamą padegus istorinį pastatą „Cavallerizza Reale“ Turino centre, priklausantį karališkojo laikotarpio statinių kompleksui. Tai penktadienį pranešė televizijos kanalas „Tgcom 24“.

Jo žiniomis, sulaikytasis – iš Maroko kilęs 38 metų amžiaus vyras. Policininkams jį sučiupti padėjo stebėjimo kamerų įrašai. Juose matyti, kad įtariamasis išpila degų skystį ir mėgina jį padegti žiebtuvėliu.

„Cavallerizza Reale“ užsidegė spalio 21-osios rytą. Šiame komplekse, pastatytame XVII amžiuje, kai Turinas buvo Savojos hercogystės sostinė, buvo arklidės, o paskui pastatas buvo naudojamas administraciniams tikslams.

Jis laikomas vienu iš baroko architektūros pavyzdžių ir buvo įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą kartu su kitais Savojiečių dinastijos karališkaisiais rūmais Turine ir jo apylinkėse.

Nors pastatas turi didelę architektūrinę vertę, jis iš esmės buvo apleistas. Ten buvo įsikūręs vadinamasis socialinis centras, kur dažnai rinkdavosi problemiškų gyventojų sluoksnių atstovai.

GALERIJA

  • Italijos policija įtaria benamį marokietį padegus UNESCO objektą Turine
  • Italijos policija įtaria benamį marokietį padegus UNESCO objektą Turine
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS