Izraelio ir Libano pasienyje – bandymas surengti dronų ataką ir antskrydžiai | kl.lt

IZRAELIO IR LIBANO PASIENYJE – BANDYMAS SURENGTI DRONŲ ATAKĄ IR ANTSKRYDŽIAI

Izraelio kariuomenė pirmadienį pranešė, kad sužlugdė dronų ataką, nukreiptą į šiaurines Izraelio teritorijas netoli sienos su Libanu.

„Izraelio orlaivis smogė į teroristinę ląstelę, jai dar nespėjus surengti paleidimų“, – sakė kariuomenė, pridurdama, kad proiranietiškos grupuotės „Hezbollah“ smogikai taip pat bandė paleisti dronus iš civilinės vietovės Marun al-Rase Libano pietuose.

„Tai dar vienas pavyzdys, rodantis, kaip „Hezbollah“ naudojasi civilinėmis teritorijomis savo teroristinei veiklai vykdyti“, – pažymėjo Izraelio kariuomenė.

„Hezbollah“ prisiėmė atsakomybę už ataką prieš Izraelio postą netoli Libano sienos ir pareiškė, kad esą būta „tiesioginių pataikymų“. Reaguojant į tai, Izraelio artilerija ir karo lėktuvai smogė vietovėms Pietų Libane, nurodė Libano saugumo šaltinis.

Jo teigimu, Izraelio karo lėktuvai nusitaikė į namą Kafr Kilos mieste. Per antskrydį buvo padaryta daug materialinės žalos, tačiau aukų nefiksuota.

Šaltinis pridūrė, kad Izraelio kariuomenė taip pat surengė daugybę antskrydžių Labouneh vietovėje ir paleido keletą raketų link miškų, vydamasi bėgančius „Hezbollah“ smogikus.

Izraelio kariuomenė teigė, kad taip pat atakavo raketų paleidimo vietas Sirijoje. Kariuomenė sakė, kad iš kaimyninės šalies skriejo penkios raketos, kurios nukrito kaimo vietovėse Izraelio šiaurėje.

Tai dar vienas pavyzdys, rodantis, kaip „Hezbollah“ naudojasi civilinėmis teritorijomis savo teroristinei veiklai vykdyti.

Vėliau pirmadienį „Hezbollah“ nurodė, kad Šiaurės Izraelyje nusitaikė į Izraelio kariškį. Izraelio gynybos pajėgos (IDF) pranešė, kad per atakas iš oro, inicijuotas iš Libano link Adamito Izraelio šiaurėje, buvo sužeisti penki IDF rezervistai, kurie buvo išgabenti į ligoninę.

Tuo metu „Hezbollah“ informavo apie trijų smogikų žūtį Kfar Kilos kaime, kuris tapo Izraelio antskrydžio taikiniu. Skaičiuojama, kad nuo spalio 7 d. „Hezbollah“ per Izraelio smūgius neteko 138 smogikų.

Kiek anksčiau Izraelio lėktuvai nedideliame aukštyje praskrido virš sostinės Beiruto ir vietovių Libano pietuose, kurios yra netoli šiaurinės Izraelio dalies. Izraelio kariuomenė vėliau nurodė, kad Libane surengė dar daugiau atakų iš oro ir sausumoje, kurių metu buvo taikomasi į „Hezbollah“ teroristų veikimo vietas“.

Nuo karo Gazos Ruože pradžios spalio 7 d. Izraelio ir Libano pasienyje vis vyksta konfrontacijos. Tai didžiausia eskalacija nuo antrojo Libano karo 2006 m.

Izraelis yra perspėjęs „Hezbollah“, kad jei atakos tęsis, Libano sostinės Beiruto laukia likimas, panašus į Gazos Ruožo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS