J. Bidenas perdavė trumpą žinutę Kim Jong Unui, nepaisydamas būgštavimų dėl ginklų bandymų | kl.lt

J. BIDENAS PERDAVĖ TRUMPĄ ŽINUTĘ KIM JONG UNUI, NEPAISYDAMAS BŪGŠTAVIMŲ DĖL GINKLŲ BANDYMŲ

Prieš išvykdamas iš Pietų Korėjos į Japoniją, JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) sekmadienį perdavė trumpą žinutę Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui), kurio branduolinių ginklų programa, būgštaujama, gali užtemdyti pirmąją Jungtinių Valstijų vadovo kelionę po Aziją.

Žurnalistams paklausus, ar norėtų ką nors pasakyti Šiaurės Korėjos lyderiui, J. Bidenas pareiškė: „Sveiki. Taškas.“ Jis pabrėžė, kad jo administracija yra atvira dialogui su Pchenjanu, net ir tuo metu, kai siekia suaktyvinti bendras karines pratybas su Pietų Korėja.

J. Bidenas sakė, kad jam esant regione „nekelia nerimo“ naujo ginklų bandymo rizika, apie kurią ne kartą įspėjo JAV pareigūnai, ir teigė: „Esame pasirengę bet kam, ką daro Šiaurės Korėja.“

Jis dvi dienas praleido su naujuoju Pietų Korėjos prezidentu Yoon Suk-yeolu (Jun Sukjolu), o šeštadienį jiedu pareiškė, kad, „atsižvelgiant į didėjančią grėsmę“ iš Pchenjano, jie svarsto galimybę išplėsti bendrų karinių pratybų „apimtį ir mastą“.

Esame pasirengę bet kam, ką daro Šiaurės Korėja.

Šiais metais Šiaurės Korėja atliko virtinę sankcijas pažeidžiančių ginklų bandymų, įskaitant tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą visu nuotoliu pirmą kartą nuo 2017 metų, o palydovinės nuotraukos rodo, kad Pchenjanas ruošiasi branduoliniam bandymui.

Bendrų JAV ir Pietų Korėjos pratybų mastas buvo sumažintas dėl COVID-19 ir tam, kad J. Bideno ir Yoon Suk-yeolo pirmtakai Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Moon Jae-inas (Mun Džejinas) galėtų pradėti aukšto lygio derybas su Šiaurės Korėja; galiausiai ši diplomatija įstrigo.

Yoon Suk-yeolas sakė, kad jis su J. Bidenu aptarė galimas „bendras pratybas, skirtas pasirengti branduolinei atakai“, ir paragino regione dislokuoti daugiau taktinių JAV pajėgų.

Bet koks pajėgų telkimas ar bendrų karinių pratybų išplėtimas greičiausiai supykdytų Pchenjaną, kuris manevrus laiko invazijos repeticijomis.

Šiaurės Korėjos ginklų bandymų tvarkaraščiui įtakos gali turėti ir šalyje siaučiantis COVID-19 protrūkis.

Sekmadienį valstybinė žiniasklaida pranešė, kad nuo balandžio mėnesio, kai pirmą kartą buvo pranešta apie aptiktą koronaviruso omikron variantą, užregistruota daugiau kaip 2,6 mln. užsikrėtimo liga, kurią Pchenjanas vadina „karštlige“, atvejų.

J. Bidenas ir Yoon Suk-yeolas pasiūlė pagalbą Šiaurės Korėjai, kurios gyventojai neskiepijami ir kurios sveikatos priežiūros sistema yra viena prasčiausių pasaulyje, ir pareiškime nurodė, kad yra „pasirengę bendradarbiauti su tarptautine bendruomene, kad suteiktų pagalbą“.

J. Bidenas taip pat pridūrė, kad neatmestų galimybės susitikti su Kim Jong Unu, jei Šiaurės Korėjos lyderis būtų „nuoširdus“.

„Pasiūlėme vakcinų ne tik Šiaurės Korėjai, bet ir Kinijai, ir esame pasirengę tai padaryti nedelsiant, – kalbėjo J. Bidenas per spaudos konferenciją su Yoon Suk-yeolu. – Nesulaukėme jokio atsakymo.“

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dziuss

Bidenas yra papezes demencinis diedas ir nelabai supranta ka kalba

ja ja

Pažiūrėjau į bideno fotke irsupratau iš kur tie beždžioniu raupai.

Pil.

Bidenas persenes ir netinka eiti prezidento pareigas.Geda Amerikai ,kad neturi geresnio varianto i prezidento postą.Obama reikia susigrąžinti,jis buvo geras prezidentas ir protingas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS