JAV nerimsta protestai dėl afroamerikiečio žūties aplinkybių | kl.lt

JAV NERIMSTA PROTESTAI DĖL AFROAMERIKIEČIO ŽŪTIES APLINKYBIŲ

JAV Mineapolio mieste, Minesotos valstijoje, jau kelias dienas nerimsta protestai dėl afroamerikiečio žūties aplinkybių.

Dėl brutalios vyro mirties kaltas policijos pareigūnas.

Mieste kilo riaušės, buvo padeginėjami pastatai. Pranešama apie demonstrantų susirėmimus su policininkais, parduotuvių apiplėšimus ir padegimus.

Policininkai prieš įtūžusius protestuotojus panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas. Per protestus, kaip pranešama, žuvo vienas žmogus.

Protestus paskatino juodaodžio Floydo George’o mirties aplinkybės. Gatvėje praeivio nufilmuotame ir paviešintame vaizdo įraše matyti, kaip sulaikytas F. George'as guli ant žemės, jo rankos surakintos antrankiais, o baltaodis policininkas keliu laiko prispaudęs jo kaklą. Galima girdėti, kaip F. George'as sako, kad negali kvėpuoti. Kiek vėliau ligoninėje jis buvo paskelbtas mirusiu.

Debatai Jungtinėse Valstijose dėl policijos pareigūnų jėgos panaudojimo prieš juodaodžius netyla jau ne vienerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

O ką, JAV jau KKK neliko?.. :s

Nuomonė

Policininkai -sadistai privalo būti nuteisti už žmogžudystę.

Dievas

sukure du: Balta ir Juoda. Velnias Dievo klausia: Kodel skirtingu spalvu? Dievas atkerta: Juodas Baltam -------. Velnias Dievui: Juoda galiu pasiimti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS