JAV šešiems policininkams pateikti kaltinimai dėl pernelyg grubaus elgesio | kl.lt

JAV ŠEŠIEMS POLICININKAMS PATEIKTI KALTINIMAI DĖL PERNELYG GRUBAUS ELGESIO

Džordžijos valstija šešiems buvusiems ir esamiems Atlantos policijos pareigūnams pateikė kaltinimus dėl pernelyg grubaus elgesio sulaikant du juodaodžius studentus.

Du šiame incidente dalyvavę policininkai buvo nedelsiant atleisti.

Apie tai antradienį spaudos konferencijoje paskelbė Fultono apygardos prokuroras Paulas Howardas (Polas Hovardas). Jo pasisakymą transliavo vietinės televizijos.

Praėjusios savaitės pabaigoje buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip keli Atlantos policijos pareigūnai sustabdė automobilį, kuriame buvo du juodaodžiai studentai – jaunas vyras ir mergina. Policininkai pareikalavo jų išlipti iš automobilio ir panaudojo prieš juos elektros šoką sukeliančius prietaisus. Tai įvyko praėjus 45 minutėms po komendanto valandos įsigaliojimo, mieste įvestos dėl vykstančių protesto akcijų. Galų gale studentams nebuvo pareikšta jokių kaltinimų. Du iš šių policininkų netrukus buvo atleisti.

Apygardos prokuroras pabrėžė, jog policija prieš studentus kelis kartus panaudojo elektros šoką sukeliančius prietaisus. Be to, policininkai juos sumušė.

P. Howardas neįtikinamais pavadino Atlantos policijos teiginius, jog sulaikomieji galėjo turėti šaunamąjį ginklą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS