JK prasidėjo dar vienas geležinkelių darbuotojų streikas | kl.lt

JK PRASIDĖJO DAR VIENAS GELEŽINKELIŲ DARBUOTOJŲ STREIKAS

Trečiadienį Jungtinėje Karalystėje (JK) prasidėjo dar vienas geležinkelių darbuotojų streikas.

Kaip pranešama, į darbą visos šalies mastu neatėjo apie 40 tūkst. geležinkelių darbuotojų. Taip jie nori išreikšti savo nepasitenkinimą atlyginimais ir darbo sąlygomis. Dėl streiko šalies geležinkelių tinklas buvo praktiškai paralyžiuotas, kursavo tik maždaug vienas iš penkių traukinių.

Pasak geležinkelių darbuotojų profsąjungos RMT generalinio sekretoriaus Micko Lyncho, šie streikai reikalingi, nes darbuotojų atlyginimai neatitinka infliacijos, kuri JK šiuo metu sudaro 9,4 proc. ir, anot prognozių, artimiausiu metu dar labiau augs. „Network Rail“ nepagerino savo ankstesnio pasiūlymo dėl atlyginimų, o geležinkelių bendrovės mums nepasiūlė nieko naujo“, – teigė M. Lynchas.

Naujausias 24 val. trukmės streikas vyksta praėjus mėnesiui po dar vieno streiko, kuris truko tris dienas ir taip pat beveik visiškai paralyžiavo šalies geležinkelių tinklą.

Manoma, kad po naujausios akcijos įprastas geležinkelių eismas turėtų būti atnaujintas ketvirtadienio rytą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

???

cen,,,das...

tai

matomai sis streikas daugiau suristas su borkos pa kaitalu kurio zmones nepageidauja nes jei prie valdlovio tups boba kaip tecer may tai britam sakes nes kur sijonas ten karas===

Vladimiras Moskvičiovas

O LIETUVOJE NEGALIMA STREIKUOTI-TAI KOLEKTYVINES SUTARTIES GELTONOS PROFSAJUNGOS VILIAUS LIGEIKOS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS