JK tūkstančiai žmonių protestavo prieš juodaodžio G. Floydo nužudymą JAV | kl.lt

JK TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ PROTESTAVO PRIEŠ JUODAODŽIO G. FLOYDO NUŽUDYMĄ JAV

Augant pasipiktinimui dėl brutalaus afroamerikiečio George‘o Floydo nužudymo per policijos operaciją Mineapolyje (JAV), Jungtinės Karalystės (JK) sostinėje Londone ir kituose šalies miestuose sekmadienį tūkstančiai žmonių protestavo, reikšdami solidarumą su afroamerikiečių aktyvistais.

Transliuotojo BBC teigimu, Trafalgaro aikštėje centriniame Londone susirinko šimtai žmonių. Vėliau jie žygiavo pro JAV ambasadą Londone. Dauguma ėjo nešini plakatais su užrašais „Juodaodžių gyvybės svarbios“ ir „Teisingumas G. Floydui“.

Per protestą JK sostinėje sulaikyta 11 žmonių dėl tokių tariamų nusižengimų, kaip puolamųjų ginklų turėjimas ir policijos pareigūnų užpuolimas. Tačiau protestas iš esmės buvo taikus.

Protestai prieš policijos smurtą ir rasizmą dar vyko Mančesteryje ir Kardifo mieste, Velse.

46-erių G. Floydas mirė pirmadienį po brutalaus sulaikymo Mineapolyje. Vienas iš keturių operacijoje dalyvavusių pareigūnų kelias minutes keliu spaudė ant žemės gulinčio, antrankiais surakinto, beginklio juodaodžio G. Floydo kaklą, nors jis skundėsi, kad negali kvėpuoti, ir raitėsi iš skausmo. Netrukus jis mirė.

Šis incidentas paskatino didelius protestus prieš policijos smurtą ir rasizmą ir riaušes JAV Mineapolio mieste, o vėliau išplito ir į kitus šalies miestus. Protestai JAV vyko jau šeštą naktį iš eilės.

GALERIJA

  • JK tūkstančiai žmonių protestavo prieš juodaodžio G. Floydo nužudymą JAV
  • JK tūkstančiai žmonių protestavo prieš juodaodžio G. Floydo nužudymą JAV
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

One

Valkatos plesikauja ir tiek

Nuomonė.

Nemanau,kad tokia ta diskriminacija jau didelė ten yra.Ir pas mus yra kvailių kurie užpuldinėja kitataučius.Amerikoje turiu giminę ir susirašinėju.Nuotraukos su draugais juodaodžiais.O be to kiek juodaodžių yra politikoje,šou versle,dainininkų gydytojų ir įvairių profesikų.Kas nori tam viskas prieinama.Ir manau tie siaubantis Amerika yra nusikaltėliai ,narkomanai .Ir davedę policija iki to.Tai ir nesistebiu.Juk tai vyksta visur kur tik jų juodukų prisileidžia.Dirbti nenori,tik smurtauti ir gerai gyventi.

Senioks

Dėl vieno bandito nugalabijimo bus nusiaubta pusė JAV. Absoliuti dauguma protestuotojų pašalpiniai ir bandiūgos, gyvenantys iš valstybės išmokų bei dirbančių žmonių plėšimų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS