JK užfiksuota mažiau kaip 50 mirčių per parą nuo COVID-19 | kl.lt

JK UŽFIKSUOTA MAŽIAU KAIP 50 MIRČIŲ PER PARĄ NUO COVID-19

Jungtinėje Karalystėje pirmąkart nuo kovo 22-osios per parą užfiksuota mažiau kaip 50 mirčių nuo koronaviruso SARS-CoV-2 sukeltos COVID-19 ligos – 36 mirtys, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Skelbiama, jog naujojo koronaviruso aukų skaičius JK pasiekė 41,7 tūkst., o patvirtintų šios ligos atvejų skaičius – 295,9 tūkst., per parą išaugęs kiek daugiau nei 1,5 tūkstančio.

JK pagal patvirtintų infekuotavimo SARS-CoV-2 skaičių – penkta pasaulyje, šioje liūdnoje statistikoje pirmas keturias pozicijas dabar užleidžianti JAV, Brazilijai, Rusijai ir Indijai.

Šeštadienį JK sveikatos departamentas informavo apie 181 mirtį, o dieną prieš tai – apie 202.

Pirmasis karantino priemonių švelninimo etapas JK buvo pradėtas gegužės 13-ąją, antrasis – birželio 1-ąją. Veiklą pradėjo mokyklos, dalis nebūtiniausių prekių parduotuvių ir turgaviečių, o darbuotojams įmonėse leista susiburti į ne didesnis kaip šešių žmonių grupes, bet tik lauke. Nuo birželio 15-osios leista veiklą atnaujinti daugumai ne maisto prekių parduotuvių, zoologijos sodams ir kino teatrams po atviru dangumi.

Be to, nuo šeštadienio leidžiama pavieniui lankyti bažnyčias, kuriose taip pat gali būti rengimos atsisveikinimo su mirusiais apeigos, griežtai laikantis socialinio atstumo ribojimo reikalavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS