JT: iš Mariupolio gamyklos evakuoti civiliai pasiekė Zaporižią | kl.lt

JT: IŠ MARIUPOLIO GAMYKLOS EVAKUOTI CIVILIAI PASIEKĖ ZAPORIŽIĄ

Į Ukrainos kontroliuojamą Zaporižią antradienį atvyko pirmoji transporto vilkstinė su žmonėmis, evakuotais iš apgriautos Mariupolio metalurgijos gamyklos „Azovstal“.

Kaip pranešė Jungtinės Tautos, į miestą atvyko 156 civiliai gyventojai, evakuoti iš gamyklos ir netoliese esančio miesto.

„Su palengvėjimu patvirtinu, kad saugaus išvežimo iš Mariupolio operacija sėkmingai baigta. Galvoju apie visus tuos, kurie liko apsupti mieste. Stengsimės jiems padėti“, – sakė JT nuolatinė koordinatorė Ukrainai Osnat Lubrani.

Koordinatorė pasakojo, kad ji pati važiavo su mariupoliečiais, kurie iš Mariupolio buvo išvežti gegužės 1 dieną. Žmonės jai papasakojo savo buvimo „Azovstal“ bunkeriuose detales, kurias O. Lubrani palygino su „pragaru“.

Vicepremjerė Iryna Vereščuk antradienį žurnalistams sakė, kad gamykloje yra likę keli šimtai civilių.

Tuo metu gamykloje likę Ukrainos gynėjai pranešė, kad Rusijos pajėgos pradėjo šturmuoti paskutinį ukrainiečių kovotojų bastioną nuniokotame Mariupolyje.

Galvoju apie visus tuos, kurie liko apsupti mieste. Stengsimės jiems padėti.

Prieš beveik dvi savaites Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė kariuomenei neatakuoti gamyklos, bet ją blokuoti.

Gamykloje tebesančio pulko „Azov“ vado pavaduotojas Sviatoslavas Palamaras patvirtino, kad Rusijos pajėgos antradienį pradėjo gamyklos šturmą.

Paprašytas pakomentuoti ukrainiečių žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad gamykla yra šturmuojama, S. Palamaras patvirtino: „Tai yra tiesa“.

Anksčiau antradienį Ukrainos televizija citavo Mariupolio policijos patrulių viršininką Mychailo Veršininą, kuris sakė, kad Rusijos kariuomenė „pradėjo šturmuoti gamyklą keliose vietose“.

Gamykloje likusios Ukrainos nacionalinės gvardijos brigados vadas Denysas Šleha taip pat sakė, kad „didelės priešo pajėgos panaudodamos šarvuočius bando šturmuoti gamyklą „Azovstal“.

Gairės: karas, karas Ukrainoje, Mariupolis, evakuacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS