JT: Mianmare per protestus po karinio perversmo žuvo mažiausiai 138 žmonės | kl.lt

JT: MIANMARE PER PROTESTUS PO KARINIO PERVERSMO ŽUVO MAŽIAUSIAI 138 ŽMONĖS

Mianmare per masinius protestus, kilusius po šalyje vasario 1-ąją įvykdyto karinio perversmo, žuvo mažiausiai 138 demonstrantai, skelbia Jungtinės Tautos (JT).

JT atstovas Stephane’as Dujarricas, remdamasis organizacijos Žmogaus teisių komisijos duomenimis, pirmadienį žurnalistams Niujorke sakė, kad tarp aukų yra moterų ir vaikų.

Pasak atstovo, savaitgalį padėtis šioje Pietryčių Azijos šalyje dar pablogėjo, vien šeštadienį žuvo mažiausiai 18 protestuotojų, o sekmadienį – 38.

Tuo metu JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas griežtai pasmerkė tebesitęsiantį smurtą prieš taikius demonstrantus ir pakartojo raginimą tarptautinei bendruomenei paremti Mianmaro žmones ir jų demokratijos siekį po karinio perversmo, per kurį buvo nuversta civilinė vyriausybė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

negi anie nežino,kad anūkas žadėjo priglausti

visus skriaudžiamuosius?mokytusi iš baltarusių-nepatinka lukošenka,atvarė į Lietuvą ,apsiskelbė nukentėjusiais ir valdžiagyviai duoda jiems butus,darbo vietas,išlaikymą.lietuviai pakentės.juk anūkas paskelbė,kad mūru stos už persekiojamuosius.

Nabagas

O susikta komunistine kinija aprupina perversmininku armija iranga, apmokymu bei pinigais. Kas per vinipuchine salis!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS