Kalifornijoje biurų pastate nušauti keturi žmonės, įskaitant vaiką | kl.lt

KALIFORNIJOJE BIURŲ PASTATE NUŠAUTI KETURI ŽMONĖS, ĮSKAITANT VAIKĄ

Pietų Kalifornijoje trečiadienį per šaudynes biurų pastate žuvo keturi žmonės, įskaitant vaiką, o įtariamas šaulys buvo pašautas, pranešė policija.

Incidentas įvyko apie 17 val. 30 min. vietos (ketvirtadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku dviaukščiame biurų pastate Orindže, į pietus nuo Los Andželo.

Policijos leitenantė Jennifer Amat (Dženifer Eimet) nurodė, kad į incidento vietą atvykus pareigūnams, ten buvo šaudoma ir kad policija pašovė įtariamąjį. Jis nugabentas į ligoninę, informacijos apie jo būklę kol kas nėra.

Pasak J. Amat, per incidentą buvo sužalotas dar vienas žmogus; šis asmuo hospitalizuotas.

Kaip pranešė leidinys „Los Angeles Times“, policija ir įtariamasis apsikeitė ugnimi.

Daugiau detalių apie šaudymą, įskaitant įtariamojo motyvus ar informaciją apie aukas, neskelbiama.

„Padėtis stabilizavosi ir visuomenei nėra jokios grėsmės“, – sakoma Orindžo policijos departamento įraše jos puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Kalifornijos gubernatorius Gavinas Newsomas (Gevinas Niusomas) socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė: „Šiurpą keliantis ir širdį draskantis [incidentas]. Mūsų širdys yra su šeimomis, kurias paveikė ši siaubinga tragedija šį vakarą.“

„Mane labai nuliūdino pranešimai apie masines šaudynes Orindžo apygardoje, galvoju apie aukas ir jų artimuosius“, – tviteryje parašė JAV Atstovų Rūmų narė Katie Porter (Keiti Porter) iš Kalifornijos.

Trečiadienio incidentas įvyko po dviejų didelių šaudynių praėjusį mėnesį, atgaivinusių debatus dėl būtinybės griežtinti ginklų kontrolę JAV.

Kovo 22-ąją Boulderyje, Kolorado valstijoje 10 žmonių buvo nušauti vienoje parduotuvėje, o maždaug savaite anksčiau ginkluotas vyras nušovė aštuonis žmones – tarp jų šešias azijiečių kilmės moteris – keliuose SPA centruose Džordžijos valstijos sostinėje Atlantoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS