Kalnų Karabacho separatistai: per Azerbaidžano operaciją žuvo 27 žmonės | kl.lt

KALNŲ KARABACHO SEPARATISTAI: PER AZERBAIDŽANO OPERACIJĄ ŽUVO 27 ŽMONĖS

Armėnų separatistai Kalnų Karabache antradienį pareiškė, kad per Azerbaidžano karinę operaciją, kurią Baku vadina antiteroristine, žuvo 27 žmonės, įskaitant du civilius.

Šiuo metu sužeistųjų skaičius viršija 200 žmonių, nurodoma separatistinio regiono teisių ombudsmeno Geghamo Stepaniano biuro pranešime socialiniame tinkle „X“.

Remiantis juo, dar su keliais rajonais nepavyksta susisiekti, todėl nukentėjusiųjų skaičius ten nežinomas.

Anksčiau skelbta apie 25 aukas.

Kiek anksčiau armėnų separatistai pranešė, kad azerbaidžaniečių kariuomenė Kalnų Karabache naudoja kovinę aviaciją, artileriją ir dronus ir kad kovos vyksta visoje sąlyčio linijoje.

Azerbaidžanas anksčiau antradienį pareiškė Kalnų Karabache pradėjęs karinę operaciją, kurią vadina antiteroristine. Baku kaip taikos sąlygos reikalauja Armėnijos iš ginčijamos teritorijos visiškai išvesti savo karius.

Jerevanas neigia, kad armėnų kariai yra armėnų apgyvendintame Kalnų Karabacho regione. Be to, Armėnija apkaltino Azerbaidžaną pradėjus plataus masto agresiją prieš separatistinį regioną ir pareiškė, kad Baku bando jame vykdyti etninį valymą.

Kalnų Karabacho separatistai kiek anksčiau paragino Azerbaidžaną pradėti derybas, Baku pradėjus karines operacijas šiame armėnų apgyvendintame regione.

Azerbaidžanas savo ruožtu paragino separatistus sudėti ginklus. Be to, jis pasiūlė derybas su Armėnijos atstovais Jevlacho mieste, esančiame apie 100 km į šiaurę nuo separatistų tvirtovės Stepanakerto, bet tik tokiu atveju, jei separatistai pasiduotų.

Azerbaidžanas savo ruožtu pranešė, kad antradienį Šušos mieste nuo skeveldrų žuvo statybininkas – tai pirmoji civilio mirtis, apie kurią pranešė Baku.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS