Kas penkto suaugusio JAV gyventojo šeimos narys žuvo nuo šaunamojo ginklo | kl.lt

KAS PENKTO SUAUGUSIO JAV GYVENTOJO ŠEIMOS NARYS ŽUVO NUO ŠAUNAMOJO GINKLO

Kaip rodo antradienį paskelbti apklausos rezultatai, kas penktas suaugęs JAV gyventojas turi šeimos narį, kuris žuvo nuo šaunamojo ginklo, įskaitant savižudybę, ir panaši dalis apklaustųjų teigia, kad jiems buvo grasinta juo.

Pasak apklausą paskelbusios tyrimų grupės KFF, JAV smurtas, susijęs su ginklais, įskaitant masines šaudynes, savižudybes ir nelaimingus atsitikimus, tapo toks paplitęs, kad 84 proc. suaugusiųjų Jungtinių Valstijų gyventojų teigia, jog ėmėsi atsargumo priemonių, norėdami apsaugoti save ir savo šeimą nuo grėsmės būti nušautam.

Daugiau nei trečdalis apklaustųjų nurodė, kad vengia masinių susibūrimų dėl galimo ginkluoto smurto. Apie 29 proc. respondentų yra įsigiję šaunamųjų ginklų, siekdami apsaugoti save ir savo šeimą.

Šis duomenys buvo paskelbti praėjus dienai po vėliausių masinių šaudynių Luisvilio Kentukio valstijoje banke, per kurias žuvo penki žmonės. Kentukio valstijos gubernatorius Andy Beshearas (Endis Beširas) sakė, kad per šaudynes neteko vieno iš artimiausių draugų.

Miesto meras Craigas Greenbergas (Kreigas Grinbergas) išsamiai papasakojo, kaip į jį pernai per rinkimų kampaniją buvo paleisti šūviai.

Kovo 27 dieną Nešvilio, Tenesio valstijoje, pradinėje mokykloje buvo nušauti trys vaikai ir trys suaugusieji.

Ginkluoto smurto archyvo duomenimis, 2023-iaisiais dėl ginkluoto smurto iki šiol žuvo 11 631 žmogus, iš jų 4 965 – dėl žmogžudysčių, nelaimingų atsitikimų ir atvejų, kai ginklas buvo panaudotas gynybai, ir 6 666 dėl savižudybės.

Pasak šios organizacijos, 2022-aisiais per šaudymus, susijusius su žmogžudystėmis, nelaimingais atsitikimais ar šaudymu savigynos tikslais, žuvo 20 249 žmonės. Tais pačiais metais daugiau nei 24 000 žmonių nusižudė panaudodami šaunamąjį ginklą.

KFF teigimu, 41 proc. JAV suaugusiųjų asmenų gyvena namų ūkiuose, kuriuose yra ginklų, o 44 proc. tų namų ginklai laikomi neužrakintose vietose.

Juodaodžiai ir ispanakalbiai amerikiečiai daug dažniau nei baltaodžiai amerikiečiai nurodė pažįstantys žmonių, kurie buvo nušauti, ir apskritai jaučiantys grėsmę dėl smurto naudojant šaunamuosius ginklus.

Tyrimo duomenimis, juodaodžiai suaugusieji (31 proc.) dvigubai dažniau nei baltaodžiai suaugusieji (14 proc.) teigė asmeniškai matę, kaip į ką nors buvo šauta.

KFF pateikti duomenys pagrįsti kovo viduryje atlikta 1 271 JAV pilnamečių asmenų apklausa.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ogi

juk tai jav kauboju krastas iteisinti banditai juk visi mateme vesternus ir tai pasako kas per padarai uz valde sia teritorija priklaususia indenams mazato negrus gaude ir veze vergaut tai siandien karma grizta su kaupu -;;-;;-;;-;;-

jo

o nuo legalizuotu narkotiku? kas ketvirtas?

Anonimas

Musu seimeriai tuoj uzdraus ir ginklu paveiksliukus po tokiu straipsniu, Yra pas rusus geras posakis: liepk durniui melstis, tai jis ir galva prasiskels.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS