Kinija pradėjo tyrimą mirus gydytojui, anksti skelbusiam apie naujo viruso atsiradimą | kl.lt

KINIJA PRADĖJO TYRIMĄ MIRUS GYDYTOJUI, ANKSTI SKELBUSIAM APIE NAUJO VIRUSO ATSIRADIMĄ

Kinijos kovos su korupcija komisija penktadienį paskelbė pradedanti tyrimą dėl naująjį koronavirusą socialinėje žiniasklaidoje aptarinėjusio gydytojo mirties, išprovokavusios visuomenės pasipiktinimą vyriausybės veiksmais dėl šio mirtinai pavojingo viruso protrūkio.

Drausminės inspekcijos komisija paskelbė, kad jos komanda nuvyks į protrūkio epicentre atsidūrusį Uhano miestą, kuriame mirė gydytojas Li Wenliangas (Li Venliangas), „vykdyti išsamaus tyrimo dėl klausimų, susijusių su dr. Li Wenliangu, apie kuriuos pranešė liaudis“.

34 metų Li Wenliangas mirė anksti penktadienį, į tviterį panašioje kiniškoje platformoje „Weibo“ pranešė Uhano centrinė ligoninė.

Šio oftalmologo mirtis išprovokavo sielvartą ir pyktį dėl didėjančios koronaviruso krizės, jau nusinešusios daugiau kaip 630 gyvybių.

Kinijoje naujuoju virusu jau užsikrėtė mažiausiai 31 tūkst. žmonių, be to, užsikrėtimo atvejų yra dvidešimt keliose kitose valstybėse, todėl buvo paskelbta pasaulinė ekstremali situacija.

Li Wenliangas buvo tarp aštuonių gydytojų, kuriuos Uhano policija nubaudė už naujo, į ūminio kvėpavimo takų sindromo (SARS) sukėlėją panašaus viruso atsiradimo aptarinėjimą socialinėje žiniasklaidoje praėjusių metų gruodį.

Kinijos Aukščiausiasis Teismas sausio mėnesį kritikavo Uhano policiją už šių „gandų skleidėjų“ nubaudimą ir sakė, kad protrūkis galėjo nebūti toks rimtas, „jei visuomenė tuomet būtų patikėjusi šiais „gandais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nejuokinga.

Stai ka reiskia komunizmas.Juk Rusijos komunistu tokie patys slepimai.Kai Cernobilio atomineje ivyko avarija niekas neskelbe.Slepe.Nuskendo povandeninis laivas Putinas isvyko atostogu ir Vsio zakono.O mus valdsntieji nutare neviesinti savo prichvatizuoto gurto.Tai istyma jiems is dangaus nuleido.Pasivadino skaidruoliais ,o gavosi atvirksciai

nu ka

laukiam viruso,gal ryt pasirodys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS