Koronavirusas: naujausi skaičiai ir įvykiai pasaulyje | kl.lt

KORONAVIRUSAS: NAUJAUSI SKAIČIAI IR ĮVYKIAI PASAULYJE

Koronaviruso paveiktų pasaulio valstybių skaičius auga. Meka nebeįsileidžia maldininkų. Kelios šalys uždarė mokyklas, akcijos krito.

Pateikiame naujausius koronaviruso krizės skaičius ir įvykius.

Paveiktos daugiau kaip 45 šalys

Visame pasaulyje užsikrėtė 82 297 žmonės, o 2 791 mirė, rodo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenys.

Ši Jungtinių Tautų organizacija nurodo, kad už Kinijos pagrindinės teritorijos dalies ribų užsikrėtė daugiau kaip 2,9 tūkst., o mirė daugiau kaip 40 žmonių.

Įtraukus naujausius atvejus iš tam tikrų šalių, kurie dar neatspindėti PSO ataskaitoje, aukų skaičius viršija 60.

Naujų mirties atvejų Kinijoje, kur virusas atsirado praėjusių metų pabaigoje, mažėja: per pastarąsias 24 valandas jų buvo 29 – mažiausiai per beveik mėnesį.

Tačiau per parą pasaulyje užregistruojamų užsikrėtimo atvejų skaičius vis dar yra didesnis nei Kinijoje, nurodo PSO.

Koronavirusas užfiksuotas dar devyniose valstybėse: Brazilijoje, Danijoje, Estijoje, Sakartvele, Graikijoje, Norvegijoje, Šiaurės Makedonijoje, Pakistane ir Rumunijoje. Bendras paveiktų valstybių skaičius viršija 45.

Pietų Korėja pranešė apie maždaug 1,6 tūkst. užsikrėtimo atvejų – kol kas tai didžiausias skaičius už Kinijos ribų – ir apie 12 mirties atvejų.

Užsikrėtimo atvejų Italijoje – labiausiai paveiktoje Europos valstybėje – skaičius vėlai trečiadienį padidėjo iki 400. Mirties atvejų užregistruota 12.

Iranas paskelbė apie 26 mirties ir daugiau kaip 245 užsikrėtimo atvejus.

Prancūzijoje mirė du žmonės, o užsikrėtė 18. Naujausia auka yra vėlai trečiadienį miręs 60 metų prancūzas.

Lotynų Amerikoje užregistruotas pirmasis užsikrėtimo atvejis: susirgo brazilas, sugrįžęs namo iš Italijos.

Atšaukiamos piligriminės kelionės, karinės pratybos

Kilus nuogąstavimams dėl koronaviruso, Saudo Arabija žengė beprecedentį žingsnį ir laikinai nebeišduoda vizų vykti į piligriminę kelionę į švenčiausias islamo vietas.

Irano pareigūnai savo ruožtu paskelbė vidaus kelionių suvaržymus žmonėms, kuriems patvirtintas ar įtariamas užsikrėtimas naujuoju virusu.

JAV ir Pietų Korėjos ginkluotosios pajėgos paskelbė, kad atideda planuotas bendras karines pratybas.

JAV pasirengusios

JAV užregistruota beveik 60 užsikrėtimo atvejų. Vis dėlto prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) bando sklaidyti nuogąstavimus, kad padėtis Amerikoje gali pablogėti, ir sako, kad „niekas nėra neišvengiama“.

Uždaromos mokyklos

Japonija nuo pirmadienio kelioms savaitėms uždaro mokyklas, o Šiaurės Korėja, kuri nepranešė apie jokius užsikrėtimo atvejus, atideda moksleivių sugrįžimą į mokyklas po atostogų.

Irako pareigūnai iki kovo 7-osios uždaro mokyklas ir universitetus, kino teatrus ir kavines.

Sutriko sporto kalendorius, prekyba biržose

Pasaulio kalnų slidinėjimo taurės finalas, kitą mėnesį turintis vykti Italijoje, vyks be žiūrovų šlaituose.

„Šešių nacijų“ regbio turnyro rungtynės tarp Airijos ir Italijos, planuotos Dubline kovo 7 dieną, atidėtos vėlesniam laikui.

Kalbant apie ekonomiką, daugėjant užsikrėtimo koronavirusu atvejų Europos ir Tokijo biržose vėl stebimas smukimas.

Prancūzijos oro linijų bendrovė „Air France“ paskelbė, kad imsis išlaidų mažinimo priemonių ir dalinai įšaldys naujų darbuotojų samdymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Zurnalistams

Laukiame straipsniu apie Kinijoje padarytas KLAIDAS del korona viruso! Pirma klaida jums pasufleruosiu: Kadangi ligoninese buvo neperdaugiausia laisvu vietu, tai uzsikretusiams buvo liepta izoliuotis karantinui savo namuose. Taip kinieciai ismire visomis seimomis! Nes nuo vieno uzsikresdavo ir kiti seimos nariai. Pvz: Kinu rezisierius Chang Kai is Pekino (mire jo tevas, mama, sesuo, jis pats, zmona kritines bukles) - liko gyvas tik sunus gyvenantis Anglijoje. ISVADA? - Negalima leisti uzkrestiesiems patiems izoliuotis. Tarp kitko - tie visi kiti mire seimos nariai nebuna itraukti i oficialu mirusiu nuo korona viruso sarasa! Del to visi kalba, kad mirusiuju Kinijoje skaicius yra zymiai didesnis uz ta kuri skelbia oficialiai.

ALGIS

NESUPRANTAMA , KO LAUKIA PSO , TAS AŽPŽĖLĘS DĖDĖ , KURIS KALBA JOS VARDU , VIS RAMINA , BET LAIKAS IMTIS PRIEMONIŲ

Patikslinsiu

Italijoje, kur geras oras ir pliusine temperatura: 14 mire, 528 zmones uzsikrete uzdaryti karantine (uzsikretusiuju tarpe 192 policininkai is Piacenza miesto ir 2 futbolininkai is seria-c komandos). o kas liecia Kinija, tai ligoninese uzsikrete nuo pacientu ir mire 21 gydytojas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS