Per okupantų smūgius Ukrainoje žuvo keturi, sužeisti dešimtys žmonių | kl.lt

PER OKUPANTŲ SMŪGIUS UKRAINOJE ŽUVO KETURI, SUŽEISTI DEŠIMTYS ŽMONIŲ

Rusijai penktadienį apšaudžius Ukrainą žuvo keturi ir buvo sužeista beveik 70 žmonių, pranešė pareigūnai.

Pietrytinėje Ukrainos Dnipropetrovsko srityje esančiame Kryvij Rihe, prezidento Volodymyro Zelenskio gimtajame mieste, rusų raketai pataikius į administracinį pastatą žuvo policininkas, nurodė vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka.

„Valstybinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė dar tris žmones. Jų būklė sunki“, – sakė jis.

Nuotraukose iš įvykio vietos, kuriomis jis pasidalijo, matyti, kaip iš pastato griuvėsių veržiasi dūmai, o gelbėtojai neša vieną sužeistųjų į greitosios pagalbos automobilį.

Per ataką Kryvij Rihe nukentėjo 10 pastatų, įskaitant daugiabutį.

Ukrainos valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė, kad, 15 val. duomenimis, sužeistųjų skaičius siekia 60.

Valstybinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė dar tris žmones. Jų būklė sunki.

Pasak pareigūnų, dar mažiausiai trys žmonės buvo sužeisti, kai Rusija smogė Sumų miestui Ukrainos šiaurės rytuose, o dar po vieną žmogų buvo sužeista per atakas Zaporižioje pietryčiuose ir rytinėje Charkivo srityje.

„Per pastarąją parą užregistruotos 93 priešo atakos prieš 29 Zaporižios srities miestus ir kaimus“, – sakė vietos administracijos vadovas Jurijus Malaško.

Rusijos pajėgos taip pat penktą kartą per savaitę dronais smogė Odesos sričiai, sakė šio pietinio regiono gubernatorius Olehas Kiperis. Apie nukentėjusiuosius nepranešta.

Taip pat taikytasi į pietinį Mykolajivo regioną, „Telegram“ pranešė gubernatorius Vitalijus Kimas.

Kiek vėliau I. Klymenka informavo, kad rusai apšaudė pietinę Chersono sritį.

„Odradokamjankoje rusų aviacijos bomba pražudė tris civilius – dvi moteris ir vyrą. Keturi vietos gyventojai buvo sužeisti“, – parašė ministras socialiniame tinkle „Telegram“, pavadinęs šį smūgį karo nusikaltimu.

Vakariniame Dniepro krante įsikūrusi Odradokamjanka yra apie 60 km nutolusi nuo Chersono.

Penktadienį taip pat vyko 18-mečio, kuris buvo tarp 16 žmonių, trečiadienį žuvusių per Rusijos išpuolį prieš turgų Kostiantynivkoje Ukrainos rytinėje Donecko srityje, laidotuvės.

Šis išpuolis, per kurį buvo sužeisti dar 33 žmonės, pavertė turgavietę griuvėsiais ir aptemdė JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) dviejų dienų vizitą, kurio tikslas buvo įvertinti tris mėnesius trunkantį Ukrainos kontrpuolimą ir pranešti apie tolesnę JAV paramą.

Gairės: karas Ukrainoje, okupantų smūgiai, Kryvij Rihas, žuvo žmonės, sužeisti žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS