Latvijoje dingo didelis dronas: uždaryta Rygos oro uosto oro erdvė | kl.lt

LATVIJOJE DINGO DIDELIS DRONAS: UŽDARYTA RYGOS ORO UOSTO ORO ERDVĖ

Latvijoje šeštadienį dingo bepilotis 5,5 m ilgio ir 3,5 m pločio orlaivis, kurio buvimo vieta iki šiol nežinoma, sekmadienį pranešė Civilinės aviacijos agentūra.

Dėl iki šiol nerasto drono buvo uždaryta Rygos oro uosto oro erdvė, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė susisiekimo ministras Talis Linkaitis.

Rygos oro uosto komunikacijos vadovė Laura Karnitė naujienų agentūrai patvirtino, kad dėl incidento su dronu oro kompanijos „SmartLynx“ lėktuvas, skridęs iš Urumči į Latvijos sostinę, turėjo leistis Taline.

Dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemijos tarptautiniai keleiviniai skrydžiai nevykdomi nuo kovo vidurio, išskyrus tam tikrus iš anksto suderintus reisus, tačiau kroviniai ir toliau gabenami oro transportu.

Civilinės aviacijos agentūra anksčiau sekmadienį pranešė, kad dėl dingusio drono įvesti Latvijos oro erdvės naudojimo apribojimai.

Dingęs dronas priklauso bepiločių skraidyklių gamybos bendrovei „UAVFactory“, patvirtino jos atstovas Jevgenijus Šilnikovas.

Jo teigimu, ryšys su skraidykle dingo bandomojo skrydžio metu, kai ji skrido palyginti lėtai tam tikrame aukštyje. Dronai turi automatinę variklio išjungimo funkciją, kuri tokiais atvejais turėtų suveikti, tačiau to neįvyko.

J. Šilnikovas sakė, kad aparatas gali skristi iki 12 valandų, o jo distancija priklauso nuo vėjo.

Kompanija, kuri pardavinėja dronus ir vaizdo kameras daugiau kaip 50 pasaulio šalių ir tiekia bepilotes skraidykles Latvijos kariuomenei, atsiprašė už sukeltus nepatogumus.

Latvija perspėjo kaimyninių šalių oro eismo kontrolierius, kad dronas gali kirsti jų sienas, sakė Latvijos Civilinės aviacijos agentūros atstovas Aivis Vincevas.

26 kg sveriančio drono valdymo sistema išsijungė dėl mechaninio gedimo, jam šeštadienį skrendant daugiau kaip 200 m aukštyje. Civilinės aviacijos agentūra išplatino įspėjimą dėl nevaldomo drono. Paskutinės galimos jo buvimo vietos yra Bauskės ir Adažių apylinkės.

Pasak A. Vincevo, tai pirmas toks incidentas Latvijoje.

Žmonės paprastai naudoja mažesnius dronus, kurie sutrikus valdymui negali nuskristi labai toli, o kai kurie mažesni dronai, kurių žmonės nebegali suvaldyti, atsitrenkia į medžius, sakė atstovas.

Svarstomi įvairūs įvykių scenarijai, įskaitant prielaidą, kad dronas jau nusileido.

Žmonių, kurie pastebėtų droną ore, prašoma iškart susisiekti su oro paieškos ir gelbėjimo koordinavimo centru.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

palyginus

su kacholais smulkmenėlė, va ten tai stebuklingai kiekvienais metais užsidega ginklų sandėliai, kur sudega, susprogsta tūkstančiai tonų viso ko, ir po to vėl prisiperkama iki sekančio gaisro

Geriau

Papi .....,sdavotu SS paradą Aferistai Vagys Briuselio subinlaiziai

Anonimas

Bardakas ir ten.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS