Latvijos policija sulaikė vyrą, kuris galimai metė Molotovo kokteilį Okupacijos muziejuje | kl.lt

LATVIJOS POLICIJA SULAIKĖ VYRĄ, KURIS GALIMAI METĖ MOLOTOVO KOKTEILĮ OKUPACIJOS MUZIEJUJE

Latvijos policija sulaikė vyrą, kuris, kaip įtariama, įmetė Molotovo kokteilį į Latvijos okupacijos muziejaus direktorės Solvitos Vibos kabinetą.

Tai penktadienį pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis LSM.

Vidaus reikalų ministras Richardas Kozlovskis komentaruose naujienų agentūrai LETA patvirtino šią informaciją ir taip pat išreiškė padėką Valstybės saugumo tarnybai ir Valstybės policijai už „profesionalų darbą nustatant ir sulaikant šį asmenį“.

Policija žurnalistams pranešė, kad įtariamasis buvo sulaikytas ketvirtadienio vakarą ir sprendimas dėl saugumo priemonių bus priimtas per artimiausias 48 valandas.

„Čia svarbų vaidmenį atliko puikus bendradarbiavimas su Rygos savivaldybės policija, kurios Vaizdo stebėjimo centras padėjo greitai išaiškinti nusikaltimą“, – sakė R. Kozlovskis.

Interviu Latvijos televizijos laidai „Ryto panorama“ ministras pažymėjo, kad nusikaltimas nebuvo spontaniškas, piktadarys jam ruošėsi, be kita ko, siekdamas išvengti greito sulaikymo.

Anot R. Kozlovskio, nusikaltimas, užtraukiantis laisvės atėmimą iki 10 metų, turi būti vertinamas atsižvelgiant į hibridinio karo prieš Latviją sąlygas. Tokie nusikaltimai, Vidaus reikalų ministerijos vadovo nuomone, kelia didelę grėsmę nacionaliniam saugumui.

Anksčiau Latvijos policija išaiškino įtariamuosius, įvykdžiusius provokaciją Daugpilyje vasario 24-ąją – paskelbus tylos minutę per Ukrainą remiančią akciją, netoliese buvo susprogdintos kelios petardos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Romas

5-os kolonos švonderių privisę daugiau negu utėlių ant "išvaduotojų kiaušų"...

Galėtų

Sugirdyti jam tą kokteily dabar

Molotovo kokteilis

gaunasi kad jį išrado Molotovas. Deja. Zuikuti, esi mažaraštis. Tą prieštankinį ginklą išrado suomiai. Ir pavadino "Kokteilis Molotovui". Skirtumas tik analfabetui nedidelis. Na o visi pirdašikniai katučių plojo kai maidaunai juos naudojo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS