Londone per chloro dujų nuotėkį vandens sporto centre nukentėjo 29 žmonės | kl.lt

LONDONE PER CHLORO DUJŲ NUOTĖKĮ VANDENS SPORTO CENTRE NUKENTĖJO 29 ŽMONĖS

2012 metų Londono olimpiadai pastatytoje plaukiojimo arenoje po trečiadienį įvykusio chloro dujų nuotėkio 29 žmonės buvo hospitalizuoti dėl su kvėpavimu susijusių problemų, pranešė avarinės tarnybos.

Maždaug 200 žmonių buvo evakuoti iš sostinės rytuose esančio Vandens sporto centro, kur, pasak tarnybų, įvyko „rimtas incidentas“.

„Šįryt kartu su kolegomis iš Londono ugniagesių brigados ir Londono policijos reagavome į rimtą incidentą Stratforde esančiame Londono vandens sporto centre“, – informavo sostinės greitosios pagalbos tarnybos atstovas Darrenas Farmeris (Darenas Farmeris).

„Siuntėme daug išteklių, įskaitant 13 greitosios medicinos pagalbos ekipažų. Taip pat išsiuntėme medikų iš Londono oro greitosios pagalbos tarnybos“, – tęsė jis.

„Mūsų ekipažai į ligoninę išvežė 29 pacientus, o dar 48 pacientus apžiūrėjo įvykio vietoje. Dauguma pacientų skundėsi nesunkiu kvėpavimo sutrikimu“, – pridūrė D. Farmeris.

Šalia arenos buvo matyti maudymosi kostiumėlius tebedėvėję plaukikai, o vienas liudininkas agentūrai AFP pasakojo, kad mažiausiai vienas žmogus buvo išneštas ant neštuvų.

Į įvykio vietą atvyko apie 30 policijos, greitosios pagalbos ir ugniagesių automobilių, o kvėpavimo aparatus dėvintys ugniagesiai buvo pastebėti įeinantys ir išeinantys iš pastato.

„Dėl cheminės reakcijos centre išsiskyrė didelis kiekis chloro dujų“, – pranešė Londono ugniagesių brigada.

„Kol vėdiname patalpas, prašome netoliese esančių gyventojų užsidaryti duris ir langus“, – nurodė tarnyba.

Policijos duomenimis, apie 9 val. 53 min. vietos (11 val. 53 min. Lietuvos) laiku pareigūnai reagavo į pranešimą apie „kenksmingų garų nuotėkį vandens sporto centre“.

Šiame centre yra vienintelis Londono olimpinio dydžio baseinas, kur 2012 metais keturis aukso medalius iškovojo legendinis JAV plaukikas Michaelas Phelpsas (Maiklas Felpsas).

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS