A. Lukašenka ieško kelio, kaip apeiti sankcijas: reikalauja, kad trąšų eksportas vyktų ir ES | kl.lt

A. LUKAŠENKA IEŠKO KELIO, KAIP APEITI SANKCIJAS: REIKALAUJA, KAD TRĄŠŲ EKSPORTAS VYKTŲ IR ES

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka palygino kalio trąšų eksportą dabartinėmis sąlygomis su prekyba ginklais ir pareikalavo, kad naujasis jų tiekėjos BKK vadovas užtikrintų trąšų realizavimą ir Europos Sąjungoje, nepaisant galiojančių sankcijų, skelbia portalas afn.by.

BKK naujuoju vadovu pirmadienį paskirtas Aliaksejus Skraha, iki šiol vadovavęs ginkluotės eksportuotojai „Belspecvneštechnika“.

„Išmanote ekonomiką, su ja esate susidūrę. Nesvarbu, kokias prekes parduoti – kalio trąšas, techniką, ginkluotę... Nors sakyčiau, kad dabar darbas kalio rinkoje panašus į prekybą ginklais ir kita specialia įranga. Viskas turėtų būti ramu, tylu“, – A. Skrahai aiškino A. Lukašenka.

Valstybės vadovas pareikalavo perduoti ir nuolat tiekti naujam BKK vadovui kontaktus visų, kurie pasirengę pirkti baltarusiškas trąšas.

„Turėtume prekiauti visur, taip pat ir Europos Sąjungoje. Jie jau dabar šaukia: „Trąšų nepakanka!“ Prašome, imkite. Yra netoliese. Reikia rasti kelius ir dirbti. Verslas yra verslas. Kartais jis mažai priklauso nuo politikų. Ypač tose šalyse, kurios mus supa“, – iškėlė užduotį A. Lukašenka.

Gairės: Baltarusija, trąšų eksportas, sankcijos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS