Madride didelis prekybos centras bus naudojamas kaip lavoninė | kl.lt

MADRIDE DIDELIS PREKYBOS CENTRAS BUS NAUDOJAMAS KAIP LAVONINĖ

Ispanijos sostinėje didelis prekybos ir pramogų centras „Palacio de Hielo“ iš dalies bus naudojamas kaip morgas, kuriame bus laikomi naujojo koronaviruso aukų lavonai. Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra EFE.

Jos duomenimis, šį sprendimą nulėmė pernelyg didelis laidojimo biurų krūvis. Prekybos centras, turintis 1,8 tūkstančio kvadratinių metrų čiuožyklą, yra netoli parodų komplekso „Ifema“, kur buvo įrengta laikina lauko ligoninė kovai su koronaviruso plitimu. Dabar prekybos ir pramogų centras lankytojams uždarytas.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Ispanijoje buvo užfiksuotas sausio 31 d., infekuotųjų skaičius ėmė sparčiai didėti po lokalaus protrūkio Italijoje. Iki šiol Ispanijoje nustatyta daugiau kaip 33 tūkstančiai infekuotųjų, 2182 žmonės mirė. Daugiausia užsikrėtusiųjų rasta Madrido regione.

Kovo 14 d. Ispanijos vyriausybė dėl naujojo koronaviruso plitimo paskelbė padidintos parengties režimą. Visoje šalies teritorijoje ribojamas gyventojų judėjimas, išskyrus būtiniausius atvejus. Režimas galios 15 dienų, bet vėliau terminas gali būti pratęstas, jei parlamentas tam pritars.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 150 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 320 tūkstančių žmonių, per 15 tūkstančių infekuotųjų mirė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS