Maskvos teismas skyrė tviteriui tris baudas už „nelegalų turinį“ – iš viso 100 tūkst. eurų | kl.lt

MASKVOS TEISMAS SKYRĖ TVITERIUI TRIS BAUDAS UŽ „NELEGALŲ TURINĮ“ – IŠ VISO 100 TŪKST. EURŲ

Rusijos sostinės Tagankos rajono teismas penktadienį tarptautinio socialinio tinklo „Twitter“ operatorei skyrė tris baudas – 3,2 mln. rublių (36 tūkst. eurų), 3,3 mln. rublių (37 tūkst. eurų) ir 2,4 mln. rublių (27 tūkst. eurų) – dėl tinklo nesugebėjimo pašalinti „nelegalų turinį“ – raginimus paaugliams dalyvauti protesto akcijose.

Baudos skirtos per tris atskirus administracinių teisės pažeidimų protokolų nagrinėjimus, kurie vyko maždaug kas valandą.

Teismo nutartyse nurodoma, jog baudos turi būti sumokėtos per 60 parų nuo nutarties įsigaliojimo.

„Twitter“, anksčiau skelbęs, jog neremia „jokio neteisėto elgesio“ ir yra „labai susirūpinęs dažnėjančiais bandymais blokuoti bei slopinti viešą pokalbį internete“, šią teismo nutartį gali apskųsti.

Rusijos žiniasklaidos priežiūros institucija „Roskomnadzor“ praėjusį mėnesį pradėjo riboti „Twitter“ paslaugas šalies teritorijoje, nurodžiusi, kad ši JAV platforma nepaisė jos prašymų pašalinti tam tikrą turinį.

„Roskomnadzor“ skelbė, kad nuo 2017 metų nusiuntė tviteriui „daugiau kaip 28 tūkst. pradinių ir kartotinių prašymų“ pašalinti nuorodas į vaikų pornografiją, informaciją apie narkotikų vartojimą ir raginimus nepilnamečiams nusižudyti.

Institucija įspėjo, kad jei „Twitter“ ignoruos Rusijos įstatymus, jam gali būti taikomi tolesni suvaržymai, įskaitant visišką draudimą Rusijos teritorijoje.

Maskva pastaraisiais mėnesiais didino spaudimą Vakarų technologijų milžinėms, tokioms kaip „Facebook“, „Twitter“ ir „Google“, dėl socialiniuose tinkluose skelbiamų raginimų dalyvauti antivyriausybinėse demonstracijose.

2019 metais buvo priimtas įstatymas dėl „suverenaus interneto“ kūrimo, siekiant atskirti Rusiją nuo pasaulinio tinklo. Aktyvistai baiminasi, kad taip bus sustiprinta vyriausybės kontrolė kibernetinėje erdvėje ir slopinama žodžio laisvė.

Rusija jau yra uždraudusi virtinę interneto svetainių, atsisakiusių bendradarbiauti su valdžia. Tarp jų yra vaizdo platforma „Dailymotion“ ir profesinis socialinis tinklas „LinkedIn“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zvirblis

Labai gerai. Dar didesne bauda reikejo ikalti. Tik taip ir reikia elgtis su monopolistais-transnackorporacijomis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS