Meksikos vyriausybė: per „El Chapo“ sūnaus sulaikymo operaciją žuvo 29 žmonės | kl.lt

MEKSIKOS VYRIAUSYBĖ: PER „EL CHAPO“ SŪNAUS SULAIKYMO OPERACIJĄ ŽUVO 29 ŽMONĖS

Meksikos vyriausybė penktadienį pranešė, kad per įkalinto narkotikų barono Joaquino Guzmano (Choakino Gusmano) pravarde „El Chapo“ (Neūžauga) sūnaus sulaikymo operaciją žuvo dešimt karių ir 19 įtariamų nusikaltėlių.

Ovidio Guzmanas (Ovidijas Gusmanas), pravarde „El Raton“ (Pelė), kaip įtariama, padėjo vykdyti savo tėvo operacijas nuo tada, kai 2017 metais „El Chapo“ buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms.

Ketvirtadienį 32-ejų vyras buvo sugautas šiaurės vakariniame Kuljakano mieste ir kariniu lėktuvu nuskraidintas į sostinę Meksiką. Pasak vyriausybės, jo suėmimas buvo šešis mėnesius trukusio žvalgybos darbo rezultatas.

„Dešimt kariškių... deja, žuvo vykdydami savo pareigą“, – žurnalistams sakė gynybos sekretorius Luisas Cresencio Sandovalis (Luisas Kresensijas Sandovalis).

Jis pridūrė, kad per operaciją taip pat žuvo 19 „įstatymų pažeidėjų“.

Vašingtonas siūlė iki 5 mln. dolerių atlygį už informaciją, padėsiančią pagauti O. Guzmaną, kaltindamas jį buvus vienu pagrindinių liūdnai pagarsėjusio Sinaloa kartelio veikėju.

Po suėmimo Kuljakaną sukrėtė šaudynės ir padegimai. Tai vyko Meksikos prezidentui Andresui Manueliui Lopezui Obradorui (Andresui Manueliui Lopesui Obradorui) ruošiantis priimti JAV lyderį Joe Bideną (Džo Baideną) kitą savaitę Meksike vyksiančiame Šiaurės Amerikos šalių vadovų susitikime, kurio darbotvarkėje daug dėmesio turėtų būti skirti saugumui.

Iš pradžių skelbta, kad šis smurtas pareikalavo Nacionalinės gvardijos nario gyvybės, o mažiausiai 28 žmonės buvo sužeisti. Mokyklose buvo sustabdytos pamokos, mieste atšauktos sporto varžybos.

 

 

GALERIJA

  • Meksikos vyriausybė: per „El Chapo“ sūnaus sulaikymo operaciją žuvo 29 žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

100% Kremliaus liliputo Putino giminaičiai:

El Chapo“ (Neūžauga), El Raton“ (Pelė)

o

juk tai megemiausia salis p. adamkevyc czv kaleimo ikurejo Lozoraitis ar Paksas to nebutu padare 1 AA kita atstatydino ta pati sionsatanystine saika //////0

Itarus

Korupcijos lizdas. Nieko neprimena?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS