Ministras: Rusija laukia minusinės temperatūros, kad vėl smogtų Ukrainos energetikai | kl.lt

MINISTRAS: RUSIJA LAUKIA MINUSINĖS TEMPERATŪROS, KAD VĖL SMOGTŲ UKRAINOS ENERGETIKAI

Rusijos tikriausiai laukia stabilaus temperatūros kritimo ir oro sąlygų pablogėjimo, kad vėl smogtų Ukrainos energetikos sektoriui.

Kaip praneša portalas „rbc.ua“, tai antradienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos energetikos ministras Hermanas Haluščenka.

„Man atrodo, jog jiems svarbu, kad minusas būtų stabilus. Jei temperatūra kris iki minuso, o paskui kils iki pliuso, tai jie lauks stabilių šalčių“, – sakė pareigūnas.

Jis pažymėjo, kad, nukritus temperatūrai, energetikams sunkiau atkurti infrastruktūrą.

Portalas primena, kad visą praėjusį rudenį ir žiemą okupantai rusai masiškai apšaudė Ukrainos teritoriją, atakuodami energetikos objektus. Nors Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynyba dirbo efektyviai, smūgių nepavyko išvengti. Todėl kurį laiką teko taikyti avarinius, o vėliau planinius elektros tiekimo nutraukimus.

Pasak Ukrainos energetikų, šią žiemą masiniai apšaudymai vėl gali sukelti problemų, bet šalies energetikos sistema nesubyrės ir tęs darbą.

Rusijos teroristai po beveik šešių mėnesių pertraukos vėl pradėjo apšaudyti Ukrainos energetikos objektus.  Rudens pradžioje dėl apšaudymų sutriko elektros tiekimas Kyjive, Žytomyro ir Chmelnyckio srityse.

Neseniai okupantai rusai smogė vienai iš Ukrainos šiluminių elektrinių. Nukentėjo įmonės įranga.

Ukrainos kariškiai perspėja, jog Rusija kaupia raketų atsargas, kad galėtų pakartoti masinius smūgius. Bet, pasak Ukrainos žvalgybos pareigūnų, apšaudymų mastas bus mažesnis.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos energetika, Rusijos atakos, minusinė temperatūra
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS