Minskas neigia informaciją apie 14-mečio žūtį pasienyje su Lenkija | kl.lt

MINSKAS NEIGIA INFORMACIJĄ APIE 14-MEČIO ŽŪTĮ PASIENYJE SU LENKIJA

Baltarusijos valstybinis sienos apsaugos komitetas ketvirtadienį paneigė žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusią informaciją apie pasienyje su Lenkija žuvusį 14-metį pabėgėlį.

Anot komiteto, ši informacija neatitinka tikrovės.

„Naktį blogai pasijuto vienas iš nepilnamečių pabėgėlių. Vaiką apžiūrėjo medikai, nuolat budintys prie [pabėgėlių įrengtos] stovyklos. Jie paaugliui diagnozavo bendrą kūno atšalimą, jam buvo iškart suteikta medicininė pagalba. Stabilizavus būklę berniukas neužilgo grįžo pas savo šeimą“, – nurodė komitetas.

Anksčiau kai kurios žiniasklaidos priemonės, remdamosi lenkų šaltiniais, pranešė, kad prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos žuvo 14-metis pabėgėlis.

Per tris mėnesius Lenkija užfiksavo daugiau kaip 28,5 tūkst. migrantų bandymų neteisėtai kirsti sieną. Daugiausiai jų užfiksuota spalį – maždaug 17,3 tūkstančio. Rugpjūtį užfiksuota daugiau kaip 3,5 tūkst. bandymų, rugsėjį – beveik 7,7 tūkstančio.

Šiais metais per Baltarusijos sieną į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją pateko keli tūkstančiai migrantų, dauguma jų – iš Irako. Lietuvoje ir Lenkijoje dėl migrantų krizės pasienyje įvesta nepaprastoji padėtis, pradėtos statyti pjaunančios vielos užtvaros, sustiprinta sienos apsauga.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi pirmadienį, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

Europos Sąjunga kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS