Minske sulaikytos Rusijos pilietės S. Sapegos advokatas kol kas negalėjo su ja susitikti | kl.lt

MINSKE SULAIKYTOS RUSIJOS PILIETĖS S. SAPEGOS ADVOKATAS KOL KAS NEGALĖJO SU JA SUSITIKTI

Minsko oro uoste sulaikytos Rusijos pilietės Sofijos Sapegos advokatui kol kas nepavyko susitikti su savo ginamąja, kuri laikoma liūdnai pagarsėjusiame Okrestino kalėjime. Tai antradienį žurnalistams pranešė sulaikytosios tėvas Sergejus Dudičius.

„Pirmadienį mes sudarėme sutartį su advokatu. Iki pirmadienio vakaro advokatui nepavyko patekti pas ją“, - sakė S. Dudičius.

Anot jo, „yra žinoma, kad Sofija laikoma Okrestino kalėjime“. „Valdžia kol kas nieko nekomentuoja. Tik žinoma, kad kaltinimas jai nepateiktas“, - sakė sulaikytosios tėvas. „Mes kreipėmės į Rusijos Federacijos ambasadą, susitikome su konsulu. Jis žadėjo suteikti visokeriopą pagalbą, ambasada nusiuntė prašymą leisti susitikti su sulaikytąja“, - teigė S. Dudičius.

Europos Sąjungos lyderiai pirmadienį pasmerkė Baltarusijos įvykdytą priverstinį keleivinio lainerio nutupdymą ir juo skridusio opozicijos aktyvisto Ramano Pratasevičiaus bei jo draugės Sofijos Sapegos sulaikymą, o Bendrijos oro bendroves paragintos vengti Baltarusijos oro erdvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS