Minsko centre telkiama karinė technika: sulaikinėjami žurnalistai ir protestuotojai | kl.lt

MINSKO CENTRE TELKIAMA KARINĖ TECHNIKA: SULAIKINĖJAMI ŽURNALISTAI IR PROTESTUOTOJAI

Minsko centre, kur sekmadienį planuojamas nesankcionuotas opozicijos „Išdidumo žygis“, atsirado kariškių šarvuotosios technikos, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė liudininkai.

Mažiausiai šeši šarvuotieji transporteriai nuvažiavo Valstybinės vėliavos aikštės link. Šalia šios aikštės yra Nepriklausomybės rūmai, kuriuose įsikūrusi Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos miesto rezidencija.

Kolonoje taip pat buvo karinių sunkvežimių, spygliuotą vielą vežusių sunkvežimių ir sanitarinis automobilis.

Minsko centre sulaikyta apie 10 žurnalistų, sulaikinėjami ir protestuotojai

Per protesto akciją sulaikyti keli žmonės, pranešė Minsko miesto vykdomojo komiteto Vidaus reikalų vyriausiosios valdybos atstovė Natalia Hanusevič.

„Šiuo metu sulaikyti keli žmonės, jie pristatyti į įvairius teritorinius padalinius tolesniam aiškinimuisi“, – nurodė ji.

Tuo metu žmogaus teisių centras „Viasna“ paskelbė, kad visoje šalyje sekmadienį jau sulaikyta maždaug 80 žmonių, daugiausia sostinėje Minske. Didelę sulaikytųjų dalį sudaro žiniasklaidos atstovai.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad prieš nesankcionuotą opozicijos „Išdidumo žygį“ buvo sulaikyta apie 20 žurnalistų iš baltarusių ir rusų žiniasklaidos priemonių.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija patvirtino jų sulaikymo faktą.

Tuo metu liudininkai naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad teisėsaugos pareigūnai šiurkščiai sulaiko protesto akcijos dalyvius, pranešama apie susirėmimus.

Remiantis jų pasakojimu, pareigūnai panaudojo pipirines dujas, o protestuotojai sviedė į juos butelių ir vazonų.

Per šiuos susirėmimus sulaikyti apie 50 žmonių.

Liudininkų teigimu, šalia stelos „Minskas – miestas didvyris“ kilo susirėmimų tarp milicijos ir opozicijos šalininkų.

Keli žmonės civiliais rūbais buvo sužaloti, kai kuriems teisėsaugos pareigūnai ir medikai suteikė pirmąją pagalbą.

Baltarusijoje jau daugiau kaip du mėnesius vyksta masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Oficialiai rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis prezidentas A. Lukašenka, kuris šiame poste dirba nuo 1994 metų.

Tarp opozicijos reikalavimų yra nauji rinkimai ir konstitucinė reforma.

Rugpjūčio 18 dieną balsavimo rezultatų nepripažįstanti opozicija įsteigė Koordinacinę tarybą, kurios tikslas yra valdžios perdavimas surengiant naujus rinkimus.

Minskas laiko šią tarybą antikonstitucine, o keli jos nariai buvo sulaikyti dėl įtarimų keliant grėsmę nacionaliniam saugumui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gaila,kad cia pat "uz sienos"politinis chaosas

na,cichonovskajai ---kelio ATGAL i tevyne nera;tik jeigu bulbasas bus "suvystytas" Bet Rusija si karta -fain==nesikiso I ta chaosa;;o musiskiai=persistenge .Na, tai tik mano nuomone

tulpes@lrpk.lt

Batkai visai stogas nuvaziavo

Kur

Psichonoiskaja dar ji iš Vilniaus sumaištį kelia vyt tą kalę,kad nelotų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS