Mirė Kuveito emyras | kl.lt

MIRĖ KUVEITO EMYRAS

Kuveito valstybinė televizija antradienį paskelbė, kad mirė 91 metų emyras šeichas Sabahas al Ahmadas al Sabahas (Sabahas Ahmadas Sabahas).

„Su dideliu liūdesiu ir skausmu gedime... mirus šeichui Sabahui al Ahmadui al Jaberui al Sabahui, Kuveito valstybės emyrui“, – per televiziją pranešė už karališkuosius reikalus atsakingas ministras šeichas Ali Jarrah al Sabahas.

Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą Jo Prakilnybei Kuveito Valstybės emyrui Šeichui Nawafui Al-Ahmadui Al-Jaberui Al-Sabahui dėl Jo Prakilnybės Šeicho Sabaho Al-Ahmedo Al-Jabero Al-Sabaho mirties.

„Jo Prakilnybė Šeichas Sabahas Al-Ahmedas Al-Jaberas Al-Sabahas buvo toliaregis lyderis, prisidėjęs prie Kuveito Valstybės kūrimo ir vedęs tautą modernumo ir stabilumo keliu“, – rašoma prezidento užuojautoje.

Šalies vadovas pabrėžė, kad atminsime jį kaip drąsų ir plačiai žinomą tarpininką, kuris atliko ypatingą vaidmenį išsaugant taip labai reikalingą stabilumą Persijos įlankos regione.

Lietuvos prezidentas pareiškė užuojautą visiems Kuveito Valstybės žmonėms šią skausmo ir liūdesio valandą bei palinkėjo stiprybės ir susitelkimo.

Gairės: Kuveitas, emyras, mirtis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Giliai nuliūdęs gerbėjas

Užuojautos šeimai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS