Moldovos policija sako išardžiusi destabilizuoti padėtį siekusį Maskvos organizuotą tinklą | kl.lt

MOLDOVOS POLICIJA SAKO IŠARDŽIUSI DESTABILIZUOTI PADĖTĮ SIEKUSĮ MASKVOS ORGANIZUOTĄ TINKLĄ

Moldovos policija sekmadienį pranešė, kad prieš antivyriausybinį protestą suėmė Maskvos organizuoto tinklo, siekiančio destabilizuoti padėtį šalyje, narius.

Po šeštadienio vakarą atliktų kratų buvo apklausti 25 vyrai, septyni iš jų sulaikyti, žiniasklaidai sakė policijos viršininkas Viorelas Cernauteanu (Viorelas Černeucianas).

Jis sakė, kad vienam agentui pavyko infiltruotis į grupę, kuriai vadovavo Moldovos rusas, ir pridūrė, kad prokuratūra įrašė 10 valandų vaizdo ir garso įrašų.

„Žmonės atvyko iš Rusijos, turėdami labai konkrečias mokymo užduotis“, – pridūrė pareigūnas.

Moldovos valdžios institucijos teigė, kad ėmėsi veiksmų „gavusios informacijos apie Rusijos specialiųjų tarnybų organizuojamus destabilizuojančius veiksmus mūsų teritorijoje per demonstracijas“.

Padidėjus įtampai tarp Maskvos ir Kišiniovo, iš šalies pabėgusio prorusiško oligarcho Ilhano Shoro (Ilhano Šoro) partija pastarosiomis savaitėmis vėl sutelkė žmones protestuoti prieš proeuropietišką vyriausybę.

Jis surengė keletą mitingų, kurių dalyviams, kaip įtariama, mokėjo pinigus.

Sekmadienio popietę sostinėje Kišiniove vyksta naujas protestas.

Baltieji rūmai penktadienį apkaltino Rusiją, kad ji siekia destabilizuoti su Ukraina besiribojančią 2,6 mln. gyventojų turinčią rumunakalbių šalį, ir nori prie šalies vairo pasodinti prorusišką vyriausybę.

Jungtinės Valstijos sakė, kad su Moldovos vadovais intensyviau dalijosi informacija, „kad jie galėtų atlikti tolesnį tyrimą“ ir „sužlugdyti Rusijos planus“.

Moldovą, anksčiau priklausiusią Rusijos įtakos sferai, dabar valdo valdžios institucijos, kurios tvirtai siekia europinės integracijos.

Tačiau Kišiniovas turi reikalų su separatistiniu Uždniestrės regionu, kurio valdžia ketvirtadienį paragino Jungtines Tautas ištirti tariamą planą užpulti kelis aukščiausio rango pareigūnus, dėl kurio kaltina Kyjivą.

Ukrainos saugumo tarnyba SBU iš karto pasmerkė šiuos kaltinimus kaip „Kremliaus surengtą provokaciją“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Klausimas,kiek Lietuvoje

ėda lietuvišką duoną putininių infekuotųjų , belaukiančių iš kremliaus prikazo "nashyx bjut!"??

Lithuania Rex

Sunaikinti arba kalėjime pūdyti, kaip ir Rusijoje daroma, deportuoti negalima. Rusas, kaip tarakonas, sugrįž, jeigu pajus, kad šalis silpnėja. Ukraina pavyzdys, pavėlavo su stojimui į EU ir NATO.

richard

KAIP JUOS DEPORTUOSI?JU PRIVEISTA VISUR;;;VA IS MUHOSRANSKO ISVAZIUOJA TIPINE SOVIETU SEIMA;TEVAS KAZAHAS;MOTINA RUSE;;IVANOVAI;;;VOK;JIE TAMPA MIULERIAIS STIRLICAIS;IR TT;;IR JU MISRUNAS VAIKAS JAU SAVE VADINA VOKIECIU;;;JU MILIJONAI;;VOKIETIJOJ;PRANCUZIJOJ;;;VISUR
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS