A. Navalnas sako kalėjime esąs verčiamas ištisas valandas sėdėti po V. Putino portretu | kl.lt

A. NAVALNAS SAKO KALĖJIME ESĄS VERČIAMAS IŠTISAS VALANDAS SĖDĖTI PO V. PUTINO PORTRETU

Kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas penktadienį pasidalijo savo rutina kalėjime, į kurį buvo neseniai perkeltas, ir sakė, jog yra verčiamas ištisas valandas sėdėti po Rusijos prezidento Vladimiro Putino portretu.

Jo sąjungininkai, įskaitant Leonidą Volkovą ir Kirą Jarmyš, teigė, kad naujoji tvarka yra „kankinimo“ forma.

Praėjusį mėnesį A. Navalnas buvo perkeltas į griežto režimo koloniją, kurią jo sąjungininkai vadina „vienu baisiausių Rusijos kalėjimų“.

A. Navalnas yra nuteistas kalėti pustrečių metų už lygtinio paleidimo sąlygų pažeidimą senoje sukčiavimo byloje, jo šalininkų vadinamoje bausme už Kremliui mestą iššūkį.

Kovą 46 metų opozicionieriaus įkalinimo bausmė buvo pratęsta iki devynerių metų, nes jis buvo pripažintas kaltu dėl aukų jo politinei organizacijai išgrobstymo ir teismo negerbimo.

Pasakodamas apie savo gyvenimą naujajame kalėjime netoli Vladimiro miesto į rytus nuo Maskvos, A. Navalnas sakė, kad darbo dienomis jis septynias, o šeštadieniais – penkias valandas turi siūti.

„Po darbo toliau sėdi. Kelias valandas ant medinio suoliuko po Putino portretu“, – sakoma jo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame įraše.

„Tai vadinama „auklėjamosiomis veiklomis“, – teigė jis.

Tai vadinama auklėjamosiomis veiklomis.

A. Navalnas sakė, kad yra verčiamas sėdėti ant medinio suoliuko net sekmadieniais, kai oficialiai jam turėtų būti laisvadienis.

„Putino administracijoje arba ten, kur buvo sugalvota mano unikali rutina, jie žino šį tą apie poilsį“, – šmaikštavo jis.

„Sekmadieniais 10 valandų sėdime kambaryje ant medinio suoliuko“, – pridūrė A. Navalnas.

„Nežinau, ką tokia veikla gali „išauklėti“, nebent sukrypusį invalidą su skaudančia nugara, – sakė jis. – Bet gal toks ir yra tikslas.“

A. Navalnas savo gyvenimą naujojoje kolonijoje pavadino „kalėjimu kalėjime“ ir sakė, kad jis atlieka bausmę kartu su nuteistais žudikais. Penktadienį jis sakė, kad jo kalėjimo baraką juosia šešių metrų aukščio tvora.

Nepaisant patirtų išgyvenimų, jis sakė, kad stengiasi nenuleisti nosies.

„Smaginuosi, kaip tik galiu“, – sakė jis.

A. Navalnas pridūrė, kad dirbdamas išmoko vieną „Hamleto“ monologą. Jis pasakojo, kad kiti kaliniai jam sakė, jog „kai užmerkiu akis ir šekspyriška anglų kalba sumurmu kažką panašaus į „prisimink ir mano nuodėmes maldoj“, atrodo, kad kviečiu demonus“.

„Bet apie tai neturiu nė minties: demono iškvietimas būtų vidaus taisyklių pažeidimas“, – ironizavo Kremliaus kritikas.

A. Navalnas išgarsėjo kaip korupciją demaskuojantis tinklaraštininkas ir prieš savo įkalinimą buvo mobilizavęs antivyriausybinius protestus visoje Rusijoje.

2020-aisiais jis vos liko gyvas po bandymo jį nunuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. A. Navalnas kaltina Rusijos valdžią, bet Kremlius neigia, kad yra su tuo kaip nors susijęs.

A. Navalnas buvo areštuotas pernai, kai sugrįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo. Jo areštą pasmerkė daug šalių, Vakarų sostinės dėl to įvedė sankcijų Maskvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

na , reikalauk ,kad pakeistu

y Hitlerio arba Zelenskio ....ar pagaliau y Soroso ar Bideno...

T

Putino fašistinis režimas niekuo nesiskiria nuo hitlerio režimo.

Anonimas

Fasistiniams Vakarams labai nesiseka paskutiniu laiku. Tikriausia greitai stips.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS