Nelaimė Honkonge: rytinio piko metu nuo bėgių nulėkė traukinys | kl.lt

NELAIMĖ HONKONGE: RYTINIO PIKO METU NUO BĖGIŲ NULĖKĖ TRAUKINYS

Honkonge antradienį rytinio piko metu nuo bėgių nulėkė keleivinis traukinys, per incidentą buvo sužaloti aštuoni žmonės, pranešė pareigūnai.

Nuotraukose iš įvykio vietos matyti trys nuo bėgių nuvažiavę vagonai netoli judrios Hung Homo stoties Kaulūne, iš kur galima nuvykti į žemyninę Kinijos dalį.

Keleiviai turėjo išlipti iš traukinio per sulaužytas duris ir kirtus bėgius pasiekti saugią vietą.

Iš traukinio evakuoti 500 keleivių. Pasak pareigūnų, aštuoni žmonės patyrė sužalojimų.

Incidento priežastis kol kas tiriama, tačiau kol kas nesvarstoma galimybė, kad jis galėjo būti sukeltas tyčia, nors anksčiau yra pasitaikę prodemokratinių protestuotojų atakų prieš miesto transporto sistemą.

„Neatmetame jokios galimybės, bet šiuo metu nenorėtume spekuliuoti dėl jokių konkrečių užuominų“, – pareiškė Honkongo transporto sekretorius Frankas Chanas (Frenkas Čanas).

Honkongo geležinkelių bendrovė „MTR Corporation“ pranešė, kad dėl incidento buvo sustabdytas metropoliteno traukinių eismas ta linija, visą dieną nekursuos ir traukiniai į tokius Kinijos miestus kaip Guangdžou, Donguanas ir Pekinas.

Milijonai žmonių per keturis pastaruosius mėnesius išėjo į Honkongo gatves ir metė centrinei Kinijai didžiausią iššūkį nuo 1997 metų, kai Didžioji Britanija perdavė miesto valdymą Kinijai.

Pirmuosius protestus sukėlė vėliau atšauktas įstatymas, numatantis įtariamųjų ekstradiciją į žemyninę Kiniją. Tačiau vėliau protestai išsirutuliojo į didesnio masto kampaniją siekiant daugiau demokratijos, geresnio policijos atskaitingumo ir amnestijos suimtiesiems.

Kartais mitingai virsta smurtiniais susirėmimais tarp radikalių protestuotojų ir policijos.

„MTR Corporation“ yra tapusi protestuotojų taikiniu po to, kai kompanija praėjusį mėnesį atsisakė perduoti stebėjimo kamerų įrašus, kur matoma, kaip policija metropoliteno traukinyje muša demonstrantus ir keleivius.

Protestuotojai savo pyktį išreiškė gadindami įėjimo barjerus ir bilietų automatus bei išdaužydami langus kai kuriose stotyse.

Kovą nuo bėgių nulėkęs „MTR Corporation“ lokomotyvas rėžėsi į kitą traukinį, kai buvo bandoma nauja signalizacijos sistema.

Abu traukiniai smarkiai nukentėjo, o jų mašinistai patyrė nesunkių sužalojimų. Keleivių traukiniuose tuo metu nebuvo.

GALERIJA

  • Nelaimė Honkonge: rytinio piko metu nuo bėgių nulėkė traukinys
  • Nelaimė Honkonge: rytinio piko metu nuo bėgių nulėkė traukinys
  • Nelaimė Honkonge: rytinio piko metu nuo bėgių nulėkė traukinys
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS