Niujorko laikraštis niūrią COVID-19 ribą paminėjo aukų sąrašu pirmajame puslapyje | kl.lt

NIUJORKO LAIKRAŠTIS NIŪRIĄ COVID-19 RIBĄ PAMINĖJO AUKŲ SĄRAŠU PIRMAJAME PUSLAPYJE

Naujojo koronaviruso aukų skaičiui Jungtinėse Valstijose artėjant prie 100 tūkst. ribos, laikraštis „The New York Times“ sekmadienį savo pirmajame puslapyje išspausdino vienos eilutės nekrologus tūkstančiui nuo COVID-19 mirusių žmonių.

„Šis tūkstantis žmonių yra tik vienas aukų procentas. Nė vienas iš jų nebuvo tik skaičiai“, – rašoma trumpoje įžangoje tekstu visiškai užpildytame pirmajame puslapyje.

JAV kol kas yra labiausiai pandemijos paveikta pasaulio valstybė, kalbant apie mirčių ir užsikrėtimo atvejų skaičius.

Iki šeštadienio vakaro šalyje buvo užregistruoti 97 048 mirties atvejai ir 1,6 mln. užsikrėtimo atvejų. Aukų skaičius artimiausiomis dienomis tikriausiai pasieks 100 tūkstančių.

Tarp „The New York Times“ paminėtų viruso aukų yra „62 metų Joe Diffie (Džo Difis) iš Našvilio, „Grammy“ pelniusi kantri muzikos žvaigždė“, ir „87 metų Lila A. Fenwick (Laila A. Fenvik) iš Niujorko, pirmoji juodaodė moteris, baigusi Harvardo teisės mokyklą“.

Taip pat paminėti „69 metų Mylesas Cokeris (Mailsas Kokeris) iš Niujorko, paleistas iš kalėjimo, kur turėjo būti iki gyvos galvos“, „85 metų Ruth Skapinok (Rut Skapinok) iš Rosvilio Kalifornijoje, kuriai iš rankų lesdavo paukščiai kieme“, „27 metų Jordanas Driveris Haynesas (Džordanas Draiveris Heinsas) iš Sidar Rapidso Ajovoje, kilniaširdis jaunuolis su žavia šypsena“.

Laikraščio redaktorius Marcas Lacey (Markas Leisis) sakė: „Norėjau kažko, į ką pažvelgę žmonės po 100 metų suprastų, ką išgyvename.“

100 tūkst. mirčių riba JAV artėja daugeliui valstijų švelninant karantino priemones.

Lapkritį perrinkimo sieksiantis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) spaudžia toliau atverti šalį, kurioje dėl karantino suvaržymų daugėja bedarbių ir lėtėja ekonomika.

„PEREIGA Į DIDYBĘ“, – šeštadienį vakare socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas. Ši frazė yra tapusi jo šūkiu Amerikos atvėrimui po karantino.

Tačiau daugelis interneto komentatorių atkreipė dėmesį į sukrečiančio aukų skaičiaus ir D. Trumpo tviterio žinutės disonansą.

George'as Conway (Džordžas Konvėjus), Baltųjų rūmų patarėjos Kellyanne Conway (Kelian Konvėj) vyras, kuris dažnai kritikuoja D. Trumpą, tviteryje paskelbė „The New York Times“ pirmąjį puslapį ir šeštadienį golfą žaidusio D. Trumpo nuotrauką.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Čia jiems už Iraką, Afganistaną ir kitas niekšybes visame pasaulyje. Alachas yra didis ir visagalis.

...

o pas mus net nusususiam Klaipėdos dienrašty negali paskelbti kas mieste šiandien mirė.Neva giminėms nesutinkant..Taip ir nesužinau kad buves draugas ar pažystamas išėjo Anapilin..bent žvakutę uždegčiau už amžinatilsi ir pasimelsčiau..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS