Norvegija: kruiziniame laive įtariami du koronaviruso atvejai | kl.lt

NORVEGIJA: KRUIZINIAME LAIVE ĮTARIAMI DU KORONAVIRUSO ATVEJAI

Iš Hamburgo atplaukęs kruizinis laivas „AIDAaura“ su 1,2 tūkst. keleivių atidėjo išvykimą iš Norvegijos Haugesundo uosto kilus įtarimui, kad du žmonės laineryje gali būti užsikrėtę naujuoju koronavirusu. Tai antradienį pranešė Norvegijos televizija.

„AIDAaura“ turėjo palikti uostą pirmadienį. Bet galiausiai laivas liko ten dar vienai dienai, kol paaiškės keleivių tyrimų rezultatai.

„Mes gavome laivo atstovų pranešimą, kad ten yra du žmonės, kurie gali būti užsikrėtę koronavirusu. Jie norėjo, kad šie žmonės būtų patikrinti“, – sakė žurnalistams Haugesundo bendruomenės gydytojas Teisas Qvalė.

Prieš savaitę šie keleiviai – Vokietijos piliečiai – kontaktavo su žmogumi, kuriam vėliau buvo nustatytas koronavirusas.

Pasak gydytojo, jam buvo pranešta, kad keleiviams pasireiškė užsikrėtimo simptomai, bet per asmeninį apsilankymą laive jis infekcijos požymių nepastebėjo. Dabar abu keleiviai izoliuoti savo kajutėje, kol kas nėra priežasčių gabenti juos į ligoninę.

Laivas atplaukė į Haugesundą kovo 2 d. Iš Hamburgo jis iškeliavo vasario 29 d. ir turėjo apsilankyti dar šešiuose Norvegijos miestuose, o paskui grįžti į Vokietiją. Parplaukti į Hamburgą buvo planuojama kovo 14 d. Laivo operatorė yra Vokietijos kompanija „AIDA Cruises“, jis plaukioja su Italijos vėliava.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 70-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 2,9 tūkstančio infekuotųjų jau mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

koronas

patogu bandyt uzdara ir gerai nuo pasaulio atskirta zona ,tik va uostus aplanko,galetu dreifuot juroje kol 'pasveiks' .

...

Virusų bandymai laivuose TĘSIASI.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS