Norvegijoje iš po purvo nuošliaužos ištrauktas penktas kūnas, penki žmonės tebėra dingę | kl.lt

NORVEGIJOJE IŠ PO PURVO NUOŠLIAUŽOS IŠTRAUKTAS PENKTAS KŪNAS, PENKI ŽMONĖS TEBĖRA DINGĘ

Gelbėtojai iš po purvo nuošliaužos, nuslinkusios prieš keturias dienas netoli Norvegijos sostinės Oslo, ištraukė penkto žmogaus kūną, sekmadienį pranešė vietos policija.

Vis dar ieškoma penkių dingusiais laikomų žmonių.

Tragedija įvyko ankstų trečiadienio rytą, kai purvo nuošliauža sunaikino namus ir nuslinko kelis šimtus metrų už 25 km į šiaurės rytus nuo Oslo esančiame Asko kaime.

„Prieš pat šeštą ryto buvo rastas dar vienas miręs žmogus“, – nurodoma policijos pranešime.

Šeštadienį buvo rasto ketvirto žuvusio žmogaus kūnas. Trys kūnai buvo aptikti dieną anksčiau. Policija šeštadienį nustatė pirmosios aukos tapatybę: tai 31 metų Eirikas Gronolenas (Eirikas Grionolenas). Kitų keturių asmenų tapatybė dar nepaskelbta.

Penktadienį vietos policija paskelbė sąrašą iš viso aštuonių suaugusiųjų bei dvejų ir 13 metų vaikų, kurie yra laikomi dingusiais be žinios. Per nelaimę nukentėjo dešimt žmonių, įskaitant vieną sunkiai sužeistą asmenį, kuris perkeltas gydyti į Oslą.

Iš viso apie tūkstantis žmonių iš 5 tūkst. vietos gyventojų buvo evakuota, nes baimintasi dėl jų saugumo, žemei vis dar judant. Gelbėtojai su šunimis bei naudodami sraigtasparnius ir dronus mėgina surasti išgyvenusiųjų.

Ekspertai sako, kad nuošliauža įvyko tuomet, kai nuslinko maždaug 300 ir 800 metrų ploto molžemio. Rajone, kur įsikūręs Askas, slūgso gausios slankiojo molio, kuris tam tikromis sąlygomis iš kietos medžiagos gali virsti pusiau skysta mase, atsargos.

Norvegijos ministrė pirmininkė Erna Solberg (Erna Sulberg) šią tragediją pavadino viena didžiausių nuošliaužų šalies istorijoje. Karališkieji rūmai pranešė, kad karalius Haraldas, karalienė Sonja (Sonia) ir sosto įpėdinis Haakonas (Hokonas) sekmadienį turėtų apsilankyti nelaimės vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Tenai buvo viena lietuvė, įdomu ar rado ją.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS