Pakistano pareigūnas: Afganistane įsikūrę teroristai kelia grėsmę mūsų bendradarbiavimui su Kinija | kl.lt

PAKISTANO PAREIGŪNAS: AFGANISTANE ĮSIKŪRĘ TERORISTAI KELIA GRĖSMĘ MŪSŲ BENDRADARBIAVIMUI SU KINIJA

Iš Afganistano teritorijos veikiančios teroristinės grupuotės užsibrėžė tikslą sužlugdyti Pakistano ekonominį bendradarbiavimą su Kinija. Tai penktadienį rašo Pakistano laikraštis „The News International“.

„90 proc. iš Afganistano veikiančių teroristų grupių stengiasi sužlugdyti Pakistano ir Kinijos ekonominio koridoriaus kūrimo projektus“, - cituoja leidinys Pakistano kovos su terorizmu valdybos generalinio direktoriaus pavaduotoją Javedą Iqbalą Wazirą.

Pasak jo, 2021 metais Pakistano pareigūnai likvidavo 110 smogikų ir suėmė apie 600 ekstremistų su Afganistanu besiribojančioje Chaiber Pachtunchvos provincijoje šalies šiaurės vakaruose. Pakistanui ypač didelę grėsmę kelia Afganistane įsikūrę radikalios organizacijos „Tehrik-i-Taliban Pakistan“ (Pakistano talibų judėjimas) smogikai, taip pat teroristai iš Islamo valstybės (IS) grupuotės.

Kurdama bendrą ekonominį koridorių, Kinija realizuoja Pakistane kelis svarbius infrastruktūros projektus, kurių vertė – 62 mlrd. dolerių. Pasak Islamabado ir Pekino, su Kinijos pagalba Pakistane bus sukurtas modernus transporto tinklas, energetikos objektai ir ypatingosios ekonominės zonos. Viena iš jų jau veikia Gvadaro jūrų uoste, iš kurio kroviniai iš Kinijos gabenami į Afrikos ir Artimųjų Rytų šalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

o

kas daugiau kai ne pentagone tunantys mosad?;;;

Anonimas

Teroristai sėdi Amerikoj, Pentagone. O Afganistane -talibai, buvę partizanai, kuriems pavyko išvaryti amerikonų teroristus iš šalies.

cha ....visi talibu teroristai siuo metu

yaikure afganistane y afganistana atsibaladojo is Pakistano .... Pakistane ju vadovybe , karines bazes, ginklu sandeliai....ir tam Pakistanuj vadovauja afganu Talibai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS