Peru per protestuotojų ir policijos susirėmimus žuvo vienas žmogus, dar keli sužeisti | kl.lt

PERU PER PROTESTUOTOJŲ IR POLICIJOS SUSIRĖMIMUS ŽUVO VIENAS ŽMOGUS, DAR KELI SUŽEISTI

Peru trečiadienį po susirėmimų su policijos pareigūnais mirė žemės ūkio darbininkas, dalyvavęs kelių protesto akcijoje, o dar keletas žmonių buvo sužeisti, pranešė viena ligoninė.

Naujas smurto protrūkis kilo prezidentui Pedro Castillo (Pedrui Kastiljai) Limoje atšaukus komendanto valandą, kuri buvo įvesta siekiant suvaldyti protestus prieš degalų brangimą.

„Atvežta 15 sužeistų žmonių, vienas yra sunkiai sužeistas. Vienas civilis gyventojas po konflikto buvo atvežtas jau negyvas“,  – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė maždaug už 300 km į pietus nuo Limos esančios Ikos ligoninės direktorius Carlosas Navea (Karlosas Navėja).

C. Navea teigimu, tarp sužeistųjų yra 12 policijos pareigūnų ir trys civiliai gyventojai.

Žemės ūkio darbininkų lyderis radijui RPP sakė, kad žuvusysis yra 25 metų vyras iš Huankavelikos, dirbęs vienoje bendrovėje Ikoje.

Susirėmimai kilo po to, kai policija pabandė išvaikyti dešimtis žemės ūkio darbininkų, blokavusių svarbiausio šalyje Panamerikos greitkelio atkarpą.

Derlingas Ikos regionas yra Peru žemės ūkio pramonės centras.

Įtampa Peru augo nuo pirmadienio, kai Limoje, Ikoje ir kitose šalies vietose kilo protestai dėl kylančių maisto ir degalų kainų.

Reaguodamas P. Castillo antradienį Limoje įvedė komendanto valandą, tačiau buvo priverstas ją atšaukti anksčiau numatyto laiko.

Po komendanto valandos atšaukimo žmonės išėjo švęsti prie parlamento, kur kairiųjų lyderis susitiko su opozicijos kontroliuojamu Kongresu, bandydamas spręsti susidariusią krizę.

Tai pirmas kartas per aštuonis prezidentavimo mėnesius, kai buvęs 52 metų kaimo mokyklos mokytojas susiduria su socialiniu protestų judėjimu.

 

GALERIJA

  • Peru per protestuotojų ir policijos susirėmimus žuvo vienas žmogus, dar keli sužeisti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS